Suşehri'nde Yaz Kur'an Kurslarına Yoğun Ilgi

Suşehri'nde yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Suşehri'nde yaz Kur'an kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Suşehri Müftü Vekili Kahraman Altaş, ilçe merkezi, beldeler ve köylerde yaz Kur'an kurslarının başladığını anımsattı. Kurs hakkında bilgi veren Altaş, "Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecektir. 3 kur halinde gerçekleşecek olan yaz kursları, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Yaz Kur'an kurslarının 17 Ağustos'ta sona ereceğini ifade eden Altaş, şunları kaydetti:

"Artık camiye ve Kur'an kursuna gelen çocuklarımıza yaşını sormayacağız. Temel dini bilgilerini ve Kur'an-ı Kerim eğitimini tüm personelimizle birlikte vermeye çalışacağız. Bu konuda anne ve babalara da önemli görevler düşüyor, çocuklarımızı küçük yaşta cami ve Kur'an kursu eğitimiyle tanıştırmazsak büyüdüğü zaman camiye gelmesi ve diz çöküp Kur'an okuması zor oluyor. Bu vesileyle bütün çocuklarımızı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza bekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gönderilen kitaplar, yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında Elif-Ba, Dinimizi Öğreniyorum serisi ve İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Ba'sı da yer alıyor. Tüm yaz Kur'an kurslarına katılan personelimize ve öğrencilerimize başarılar dilerim."

Bu arada, Suşehri'nde yaz Kur'an kurslarına çocukların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Faruk Kara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz