‘Susuz yaz’ tarih oldu

Eskiden Mersin'de her yaz susuzluk yaşanırdı. Meski algıyı değiştirdi. Meski Genel Müdürü Kamil Ülgen ile konuştuk.

Mersin su konusunda sorunsuz kentlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Özellikle göreve geldiği günden buyana başarılı çalışmalarına tanıklık ettiğimiz Meski Genel Müdürü Kamil Ülgen ile konuştuk. Turizm sezonu önce alınan önlemlerle su sorununun yaşanmadığına dikkat çeken Ülgen, yoğun kullanımdan doğan sorunları da gerekli çalışmalarla çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Öte yandan Bütünşehir kapsamında Mersin Üniversitesi ile bir çalışma yaparak mevcut su kaynaklarını kayıt altına aldıklarını da ifade eden Ülgen sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’in su kaynakları yeterli ve Mersin Üniversitesi ile bir çalışma başlatmıştık ve gerekli projelendirme çalışmalarımızda yapılmaktadır. Özellikle sorunlu bölge olan köylerimizi gezdik ve gerekli incelemelerde bulunduk. Arazi şartları bakımdan sıkıntılı yerler var ama ilmimizin her noktasına su götürebilecek bir donanıma sahip durumdayız. Süreç başlar başlamaz ilk yapacağımız su sorunu olan köylerimizi temiz içme suyuna kavuşturmaktır. Konusunda uzman personellerimiz gerekli bütün çalışmaları yaparak Bütünşehir’e Meski olarak hazır durumdayız.”

Reklam
Reklam

Haber-Foto: Vatandaş Gazetesi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: