Susuzluğu gideren bitkiler

Yaz aylarına girilirken susuzluğu gideren ve harareti azaltan şifalı bitki satışlarının arttığı bildirildi.

Aktarlar sıcak havadan korunmak için klima ve vantilatör gibi yapay soğutucuların yanı sıra şifalı bitkilerin de önemli bir yeri bulunduğunu belirtiyor.

Özellikle yazın güneşin altında çalışanların günlük su ihtiyaçlarını yeterli oranda karşılamaları gerektiğini söyleyen aktarlar, sıcakların başlamasıyla birlikte susuzluğu gideren ve harareti azaltan bitki satışlarına olan rağbetin arttığını dile getirdi. Çetin, "Sıcaklar nedeniyle meydana gelen harareti ve susuzluğu azaltmak, vücudun su ihtiyacını karşılamak için kullanılan semizotu, adaçayı, kekik gibi bitkilerin satışlarında artış oldu" diyor.

Reklam
Reklam

Bitkilerin suyla kaynatılarak kullanılması halinde susuzluğun azaltılabileceğini belirten aktarlar, Mısır ve Hindistan'dan getirilen demirhindi meyvesinin şurubunun da susuzluğu önlediğini söylediler.

Aşırı sıcaklarda kolay bulunan domatesin susuzluğu en iyi gideren tek sebze olduğunu kaydeden aktarlar, "Sıcaklarda domates suyu içebilirsiniz. Domates susuzluğu en iyi gideren sebzedir. Yaz günlerinde tuz, karabiber, limon suyu domates suyuyla karıştırılıp içilmeli" diye konuşuyorlar.