Süt Çalıştayı Düzenlendi

Sivas’ta IPARD Yayım Hizmetlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Süt Çalıştayı yapıldı.Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Sivas’ta IPARD Yayım Hizmetlerinin Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Süt Çalıştayı yapıldı.

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, proje kapsamında yapılan eğitim faaliyetlerini takiben pilot olarak seçilen Amasya, Sivas Trabzon illerinde çalıştay yapılması planlanmasının ardından Sivas'ta öncelikli olarak belirlenen süt sektörü konusunda, sivil toplum kuruluşları, bakanlık uzmanları ve yabancı uzmanların katıldığı Süt Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştayda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yücel Bedir, kabul edilebilir proje sayısını artırmak için stratejilerin geliştirileceğini söyleyerek, “IPARD programı destekleri kapsamında kabul edilebilir başvuruların sayısının artırılmasını amaçlayarak, ilimizde ön plana çıkan süt sektörünü ele alan bu çalıştay sonucunda bir eylem planı ortaya çıkarılacak. Bu eylem planında mevcut durum ve zorluklar ortaya çıkarılarak, bilgi paylaşımı gerçekleştirilecektir. Bu sektörde kabul edilebilir proje sayısını artırmak için stratejiler geliştirilecektir.” dedi. Bakanlık Uzmanı Ali Fuat Ceylan, Fransa Tarım Bakanlığı ve Ziraat Odası’ndan Uzmanlar Alexander Chavey ve Catherine Laidin ise, yapılan bu çalıştayın amaçları ve önemi hakkında konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür İrfan Yokuş, ‘Sivas’taki Süt Durumu’, TKDK Sivas İl Koordinatörlüğü’nden Uzman Mahmut Şahin ise ‘IPARD Tedbirleri, Teklif Çağrısı İçin Zaman Çizelgesi ve Bütçe’ konulu sunumlar yaptı.

Reklam
Reklam

Çalıştay, katılımcıların Sivas’ta başvurulan IPARD projelerinde karşılaşılan sorunlar ve önerilerinin alınmasıyla devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: