Süt dişler parlayacak

Öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.

Toroslar İlçesinde 41 kamu İlköğretim Okullarındaki 4.sınıf öğrencilerine güçlü dişler projesi uygulama çalışmaları kapsamında ağız-diş muayeneleri ve flor jel uygulaması yapılıyor.

Mersin Sağlık İl Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şubesi tarafından Toroslar-Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencileri ağız ve diş sağlığı bakımından geçti ve öğrencilere; diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

Toroslar-Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu” ilköğretim 4. Sınıf öğrencilerine Güçlü Dişler Projesi uygulaması kapsamında yapılan ağız ve diş sağlığı bakımına ” Toroslar Kaymakamı Kaya ÇITAK, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YILMAZ, Mersin Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. A. Koray KENZİMAN, Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Fatih GÖKÇEK, Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Diş doktorlarından; Cafer GÜZELDAĞ ve Çoşkun ÇELİK, Toroslar-Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Mahmut ŞAHİN, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Basın Bürosu, öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

“İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerine yapılan ağız ve diş sağlığı bakımı” uygulaması ilk olarak öğrencilere sınıfta, Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi DİŞ doktorlarından; Cafer GÜZELDAĞ konu hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Daha sonra öğrenciler okul bahçesinde “360 derecelik”” çember şeklinde sıra olması ile devam etti. Burada öğrencilere diş fırçası, diş macununu dağıtıldı. Öğrencilere flor jel uygulaması yapıldı. Ağız ve diş sağlığı bakımı hakkında ilköğretim öğrencilerine bilgiler verildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Dt. Fatih GÖKCEK Güçlü Dişler Projesi uygulaması kapsamında Toroslar ilçesi 41 kamu ilköğretim okulları 4.sınıf öğrencilerine 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Toroslar Kaymakamlığı, Toroslar Sağlık Grup Başkanlığı ve Toroslar Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından temin edilen yaklaşık 18.000 diş macunu,diş fırçası dağıtılacak olup, ayrıca Eğitim öğretim döneminde diş yapısını güçlendiren flor jel uygulaması 4 defa, ağız diş muayenesi de 2 defa yapılacaktır. Muayene sonucu tespit edilen çürükleri Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerindeki diş hekimleri tarafından tedavileri yapılacaktır. Bu uygulama sonucunda beklenen;

Reklam
Reklam

• Öğrenci sağlık eğitimleri,

• Flor jel uygulaması,

• Ağız-diş muayeneleri,

• Öğrencilerin diş tedavilerinin yapılması,

• Ebeveyn eğitimleri yapılmaktadır.

Güçlü Dişler Proje Uygulama çalışmaları 13 Nisan 2009 tarihinde başlamış olup, 31 Mayıs 2012 tarihinde sona erecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz