Süt tahlillerinde olumsuz bir duruma rastlanmadı

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, 6 farklı numunede yapılan süt tahlillerinde olumsuz bir sonuca rastlanmadığını...

Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, 6 farklı numunede yapılan süt tahlillerinde olumsuz bir sonuca rastlanmadığını bildirdi.

Özdemir, valilik toplantı salonunda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Akmaz, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Okullarda dağıtılan sütlerden dolayı öğrencilerin rahatsızlıklarının kaynağını araştırmak için 6 farklı noktadan numune alındığını hatırlatan Özdemir, "Sütün tahlili sonucu herhangi bir probleme rastlanılmadı. Şu an sütten dolayı hastanelerde yatan ve takip edilen öğrenci yok. Bu bölgenin dağıtımını iki firma yapıyor. Yeni genelgeyle sütleri okula gelmeden önce kontrol edeceğiz. Firmalar, okullara kontrol edilmemiş süt vermeyecek." dedi. Özdemir, öğrencilerin süt içmeye yeniden başladığını kaydederek dün itibariyle de Adana'da 94 bin öğrencinin süt içtiğini vurguladı. Özdemir, sütlerden alınan numunelerin bundan sonra Adana'da değil Konya'da tahlil edileceğini, bu uygulama ile herhangi bir etki altında kalmadan çalışılmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise anaokullarıyla birlikte Adana'da 215 bin 760 öğrenciye süt dağıtmayı hedeflediklerini bildirdi. İlk gün öğrencilerin 148 bin 687 paket süt tükettiğini, bir hafta içinde 950 öğrencinin sütten etkilenerek rahatsızlandığını bildirdi. 7 Mayıs itibariyle 84 bin 690 öğrenci süt içerken dün bu sayının 94 bin 867'ye çıktığını anlatan Selamet, iki gün içinde 10 bin öğrencinin daha süt içmeye başladığını vurguladı.

Sağlık İl Müdürü Selahattin Akyol ilk gelen çocuklara bakıldığında, numuneler incelediğinde tahlillerde bakteri zehirlenmesi görülmediğini dile getirdi. Akyol, "Bizim de aldığımız numuneler temiz çıktı. Şu an hastanelerimizde sütten dolayı her hangi bir çocukbulunmuyor." açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: