Süt Ürünlerinde En Yüksek Üretim Artışı Ayranda Yaşandı

Nisan ayında inek sütü miktarı bir önceki aya göre artış gösterdi. Toplam içme sütünde ise...

Nisan ayında inek sütü miktarı bir önceki aya göre artış gösterdi. Toplam içme sütünde ise düşüş yaşandı. En fazla artış ise ayran üretiminde oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı süt ürünleri üretim istatistik rakamlarını açıkladı. Aylık olarak yayımlanan ve entegre süt işletmelerinden derlenen rakamlara göre toplanan inek sütü miktarı 727 bin 499 ton oldu. 2012 yılının Nisan ayında toplanan inek sütü miktarı, bir önceki aya göre yüzde 1,8 arttı.

İçme sütü üretimi ise 120 bin 814 ton olarak gerçekleşti. Nisan ayında gerçekleşen toplam içme sütü üretimi de bir önceki aya göre yüzde 1,2 azaldı. Peynir üretimi bir önceki aya göre yüzde 2,3 artışla 50 bin 163 ton oldu. 88 bin 12 ton yoğurt üretilirken bu oran üretime bir önceki aya göre yüzde 1,8 artış olarak yansıdı.

Reklam
Reklam

Nisan ayında en fazla artış ise ayran üretiminde yaşandı. Mart ayına göre üretim yüzde 6 oranında artışla 43 bin 791 ton olarak gerçekleşti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: