SÜTAŞ Başkanı Yılmaz: Yıllarca konuştuğumuz sorunlar ortadan kaldırıldı

SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yıllarca konuştukları sorunların ortadan kaldırıldığını belirtti. Yılmaz, üreticinin desteklenmesi...

SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, yıllarca konuştukları sorunların ortadan kaldırıldığını belirtti. Yılmaz, üreticinin desteklenmesi tedbirlerini çok olumlu bulduklarını, sıfır faizli kredilerden ve çeşitli imkanlardan yararlanan sektörün hızla geliştiğini dile getirdi.

Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Sektör Buluşması Bursa’da Hilton Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Vali Şahabettin Harput, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın yanı sıra sektör temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Sektör adına ulusal süt konseyinin hayata geçirilmesinin çok önemli bir kazanım olduğunu dile getiren Yılmaz, “Hep en büyük sorun diye yıllarca bunları söyledik. 1998’den beri konuşmadığımız yer kalmadı. Bunları söyleyen biri olarak ben bugün bu sorunun halledilmiş olduğunu sizlerle paylaşmayı bir görev bildim ve bu sebeple de iki bakanıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“SÜTÜN BEREKETİ, MUTLULUĞUMUZUN KAYNAĞI OLACAKTIR”

Üretilen yoğurtun, sütün, peynirin dünyaya ulaştırılmasının kendi görevleri olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti: “Sütün tanıtımı, sevdirilmesi kullanımının artırılması en önemli görevimiz olmalıdır. Aileden sanayiye, en küçük yönetim biriminden devletin en tepesine kadar bu konuda duyarlı olmaya devam etmeliyiz. Sütün iyiliğini yaymak, hayatımıza anlam katan bu misyon, hepimizin başının onurlu tacıdır. Bu sektörde adaleti sağladıkça kaçağı ve haksız rekabeti önledikçe, üreticinin de imalatçının da tüketicinin de emeğinin karşılığını almasını sağladıkça, sütün bereketi mutluluğumuzun en önemli kaynağı olacaktır. Bu sektör yüksek, çok yüksek ihtiyacımız olan yüksek katma değer ihtiyacını karşılayacak başta gelen sektörlerden biridir.”

Reklam
Reklam

“SÜT VE ÜRÜNLERİ ALEYHİNE PROPAGANDA YAPILIYOR”

Süt ve süt ürünleri aleyhine bazı kesimler tarafından anlaşılmayan bir propaganda yapıldığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi toplum daha çok süt içti diye ömrü kısaldı, boyu kısaldı. Hangi toplum bizden daha fazla süt tüketiyor da bizden daha fakir. Hangi toplum daha fazla süt ve süt ürünü tüketiyor da bizden daha az akıllı, daha az inovasyon yapıyor. Var mı böyle bir şey, yok. Bütün gelişmiş ülkelerde süt üretimi daha fazla. Biz daha yolun yarısındayız. Maalesef, bu konuda herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin sorgulanmasına sebep olacak toplumu ürkütmeye yönelik söylemlerden kaçınılmasını tavsiye ediyorum.”

“ÜRETİLEN SÜTÜN YÜZDE 55-60’I KAYIT İÇİNDE”

Süt ve süt ürünlerinde kayıtdışılığın fazlalığına değinen Yılmaz, “Bir eşletiri geldiğinde, bu ayıp, biraz da yüzümüzü kızartıyor. Kendimizi savunmada sıkıntıya düşüyoruz. Yakın zamanda bir kayıt kuruluşu sektörümüzle ilgili TÜİK’in istatistikleri 1,5 yıldır aylık yayınlanıyor ama biliyor musunuz ki bu kayıtlardan sonra gördük ki ülkede süt ve süt ürünlerinin kayıt içerisinde olan kısmı henüz 7 milyon ton süt eşdeğeri civarındadır. Bu, bizim ürettiğimiz sütün sadece yüzde 55, 60’ı. Yani daha 40, 45 hattında kontrol altında olmayan kayıtdışı süt var. Sektörümüze yönelik haksız eleştirilerden de kurtulmak için umarım bu kayıt dışılıktan kurtuluruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz