Sutopu'nda Bayanlar, Erkekler Kadar İddialı

A Milli Büyük Bayanlar Sutopu Takımı, Bulgaristan Milli Takımıyla birlikte Varna’da ortak kamp yaptı.Son yıllarda...

A Milli Büyük Bayanlar Sutopu Takımı, Bulgaristan Milli Takımıyla birlikte Varna’da ortak kamp yaptı.

Son yıllarda altyapı çalışmalarını hızlandıran Türkiye Sutopu Federasyonu, erkeklerde sağladığı başarıdan cesaret alarak, bayanlarda da atılıma geçti. Genç, yetenekli ve gelecek vaat eden sporcuları kazanmak isteyen federasyon, bu spor dalında bayanlarda da uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edebilecek düzeyde bir takım kurmak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Bu amaç doğrultusunda liglerde mücadele eden takımlardan başarılı sporcuları seçen Türkiye Sutopu Federasyonu, Sutopu A Milli Bayan Takımının dış temas tecrübesini artırmak ve bu dalda iddialı hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sutopu Federasyonu yurt içinde gerçekleşen kamp çalışmalarının ardından son olarak 13 kişiden oluşan A Milli Bayan Takımını Bulgaristan’ın Varna Kenti’nde Bulgaristan A Milli Takımıyla ortak kampa aldı.

Reklam
Reklam

Bülent Erdem başkanlığındaki kafilede, Sutopu Başantrenörü Süreyya Eyyüboğulları ve Yardımcı Antrenör Sami Akgöz, ile birlikte 13 bayan sporcu yer aldı. 23-29 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleşen kampın çok yararlı geçtiğini söyleyen A Milli Takım Antrenörü Süreyya Eyyüpoğulları, daha yolun başında olduklarını söyledi. Eyyüboğullar, uzun, yorucu ve titiz bir elemenin ardından isim isim belirledikleri sporcuları, Bulgaristan A Milli Takımıyla birlikte ortak kampa aldıklarını, kampın yararlı geçtiğini belirterek, gelecekte bu sporcularla önemli şampiyonalarda derece peşinde koşacaklarını söyledi.

MİLLİ TAKIMDA BİR ADANALI

Milli Takımın Bulgaristan’ın Varna Kenti’nde yapılan ortak kamp kadrosunda yer alan Galatasaray Sutopu Takımı sporcusu Tanya Setenay Aslan, yüzmeyle başladığı spor yaşamını sona erdireceği günlerde sutopuyla tanıştığını, Adana Yüzme İhtisas Spor Kulübü ile Türkiye Kulüplerarası Sutopu Şampiyonalarına katıldığını ve takım olarak 2 yıl üst üste Türkiye ikinciliği kazandıklarını belirterek, üniversiteyi kazandıktan sonra Galatasaray’da oynamaya başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Sutopunun çok zor bir spor dalı olduğuna dikkat çeken Aslan, “Ailemin de desteğiyle bu spor dalını daha da uzun yıllar sürdürmek ve daha büyük başarılar elde etmek istiyorum. Bu spor dalına gönül vermek, disiplinli ve programlı çalışmak, fedakarlıklar yapmak, başarının anahtarıdır. Sınav döneminde bile antrenmanlara koşarak gidiyorum. Tüm stresimi alıyor sutopu. Takımdaki her arkadaşım da bu şekilde düşünüyor. Severek ve aynı zamanda da eğlenerek çalışıyoruz. Zaten sutopuna başlayan bir daha bırakmıyor. Hem eğlendirici hem de rahatlatıcı” dedi.

Hedefinin ilk olarak Avrupa daha sonra da Olimpiyatlar olduğunu söyleyen Aslan, “Biz sutopunda A Milli Takım düzeyinde oluşturulacak ilk takımın temsilcileri olduk. Hedefimiz de ilk şampiyonları olabilmek. En büyük amacım bu spor dalında en iyi yerlere gelebilmek. Takım olarak uluslararası düzeyde derece yapmayı hedefliyoruz. Belki de olimpiyatlara katılma hakkı kazanırız, niye olmasın” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: