ŞUTSO seçime gidiyor

7 bin üyeli Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası önümüzdeki ay içinde seçime gidecek. Henüz günü belirlenmeyen seçimlerde ise ilginç bir yöntem uygulanıyor.

7 bin üyeli Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası önümüzdeki ay içinde seçime gidecek. Henüz günü belirlenmeyen seçimlerde ise ilginç bir yöntem uygulanıyor.

Seçimlere 1 hafta kala oy verme belgesi alması gereken Ticaret Odası üyesi seçimden bittikten sonra haberi oluyor. 7 bin üyeli Odada en fazla seçmen geçtiğimiz 2009 yılında katıldı. Bazı dönemlerde 150-200 kişinin katıldığı oda seçiminde geçtiğimiz seçimde ilk kez 650 üye oy verdi.

Yıllık yaklaşık 500 lira ödeyen üyeler belge almak içinde ayrıca para öderken, ilginç yöntemlerle yönetimde söz sahibi olamıyor. Örneğin oy vermek o kadar kolay değil. Oy vermek için açılan sürede oy verme belgesi almayanlar seçimde oy kullanamıyor.

Reklam
Reklam

Bu seçimlerde kamuoyunda gizlenirken, ŞUTSO web sitesindeki üyelerin listesini ve üye sorgulama bölümünü kaldırdı. Buna rağmen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tüm üyelere birer mektup göndererek seçim öncesi üyeliğin hangi grupta olduğunun kontrol edilmesini bildirdi. Bir çok üye hangi grupta olduğunu dahi bilmiyor. Üye kendi kendini sorgulamak için bile Ticaret Odasına gitmesi gerekiyor.

29 Meslek Komitesi bulunan Şanlıurfa Ticaret Odasında her gruptan 2-3 kişi seçilerek 75 kişilik meclisi oluşturuyor. 75 kişi de kendi içinden yönetimi seçiyor. 1 kişi Meclis başkanı 2 Meclis Başkan Vekili 1 katip seçerek 10 kişiyi de TOBB delegesi olarak belirliyor.

Kamuoyunda Ticaret Odası için adı geçenler arasında Sabri Ertekin, Mehmet Öksüzoğlu, Osman Baysal, Mehmet Sait Melik ve İbrahim Demirkol bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: