'Suudi Arabistan terör örgütü PYD'ye maddi destek verecek'

Suudi Arabistan'ın terör örgütü PYD/PKK'ya Suriye'de maddi destek sağlamaya başladığı iddia edildi. Suriyeli muhalif gruplara yakın bir haber sitesindeki habere göre, Suudi Arabistan’ın fonladığı gruba katılanlar 2 yıl görev yapacak ve 200 dolar maaş alacak.

Suriyeli muhalif gruplara yakın Baladi News haber sitesi, Suudi Arabistan'ın terör örgütü PKK/PYD'ye maddi yardım sağladığını duyurdu.

SÖZDE 'SINIR MUHAFIZI'

Sitenin haberine göre, ABD'nin desteklediği terör örgütü PYD, Kuvvatu's-Sanadid adlı grupla birlikte Suriye-Irak sınırındaki Yarubiye'de sözde 'sınır muhafızları' için kayıtlara başladı. İddiaya göre, terör örgütü PYD oluşturduğu silahlı terörist grup için Suudi Arabistan'dan da maddi yardım alıyor.

2 YIL, 200 DOLAR

Silahlı gruba katılanların 2 yıl görev yapacağı ve 200 dolar maaş alacakları bildirildi.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de DEAŞ’tan kurtarılarak yerine ABD'nin maşası PKK/PYD militanlarının yerleştirildiği bölgelerin yeniden inşası ve iç savaş sonrası İran’ın ülkeye olan etkisini kontrol etme bahanesiyle Suudi Arabistan'dan 4 milyar dolarlık katkı talep etmiş, Riyad da bu isteği kabul etmişti.

Yeni Şafak

Anahtar Kelimeler: