Suudi Arabistanlı Gazeteciler Bursa'ya Geliyor

Suudi Arabistanlı 10 gazetecinin, inceleme ziyareti kapsamında 15 Ocak Salı günü Bursa'ya geleceği, grubun, kentin Suudi Arabistan'daki tanıtım faaliyetlerine katkıda

Suudi Arabistanlı 10 gazetecinin, inceleme ziyareti kapsamında 15 Ocak Salı günü Bursa'ya geleceği, grubun, kentin Suudi Arabistan'daki tanıtım faaliyetlerine katkıda bulunmak için birtakım temaslarda bulunacağı bildirildi.

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği'nden yapılan yazılı açıklamada, konsolosluk, Türk Hava Yolları (THY) ve Bursa Valiliği iş birliğiyle düzenlenen organizasyonla, iki ülke gazetecileri arasında bağları kuvvetlendirmek, gelecekte yeni işbirlikleri oluşturmak ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmak istenildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, iki ülkenin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasının da hedeflendiği vurgulanarak, şunlara yer verildi:

"Ülkeler arası dostluğun ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak ve THY'nin çalışmalarını yerinde görmek ve bunları Suudi halkına aktarmak amacıyla, 15-20 Ocak 2013 tarihleri arasında Bursa'ya Suudlu gazeteciler gidiyor. Suudi Arabistan'ın önde gelen gazetecilerinden oluşan 10 kişilik grup, 15 Ocak'ta Bursa'da olacak. Organizasyon, iki ülke arasındaki ilişkinin artması için medya alanında da tanışmaya, THY'nin faaliyetlerinin etkin bir biçimde yansıtılması ve Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlayacaktır."

Grubun, Bursa'da hem mesleki temaslarda, hem de kentin turistik mekanlarında incelemelerde bulunacağı da belirtildi.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: