Suudi Arabistanlı Gazeteciler Trabzon Ve Rize'ye Gidiyor

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği, Türk Hava Yolları (THY), Trabzon ve Rize Valiliği, BYEGM...

Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği, Türk Hava Yolları (THY), Trabzon ve Rize Valiliği, BYEGM Trabzon İl Müdürlüğü işbirliğiyle Suudi Arabistanlı gazeteciler Trabzon ve Rize'ye gezi ve Arap basınına tanıtım için geliyor.

Türkiye ve Suudi Arabistan'daki gazeteciler arasında bağları kuvvetlendirmek, gelecekte yeni işbirlikleri oluşturmak ve iki ülke arasındaki haber alma ağlarının doğru yollardan kurulmasına katkıda bulunmak, her iki ülkenin tarihi turistik ve doğal güzelliklerinin tanıtılmasına imkan sağlamak, ülkeler arası dostluğun, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın daha da ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak, THY dünya markası olarak yapmış olduğu çalışmaları ve imkanlarını yerinde görmek ve izlenimleri Suudi halkına aktarmak amacıyla, Suudi Arabistanlı gazeteciler 2-7 Mayıs 2013 tarihleri arasında Trabzon ve Rize'ye ziyarette bulunuyor.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili olarak Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön, "Türkiye ile Suudi Arabistan arasında güzel bir ilişki bulunmaktadır. İki ülke arasındaki bu ilişkinin artması için medya alanında da THY vasıtası ile tanışmaya, bilişmeye ve kaynaşmaya vesile olacak faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Bu bağlamda, Türkiye’nin tanıtımına, Türk Hava Yollarının faaliyetlerinin ve yapılan hizmetlerin iç ve dış kamuoyuna etkin bir biçimde yansıtılması, bunların kamuoyu üzerindeki olumlu katkı sağlayacaktır. Cidde Basın Ataşeliğimizin başlatmış olduğu bu güzel çalışma ile ülkemizin güçlü ilişkileri olduğu Suudi Arabistan basını ile sağlıklı ve nitelikli ilişki kurabilmek ve Türkiye hakkında var olan olumlu imajı sürdürebilmek, İllerimizin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlamaktayız. Bir ve ikincisini Bursa'ya gerçekleştirmiş olduğumuz ziyaretin daha kapsamlısını Rize ve Trabzon için gerçekleştiriyoruz. Bize her konuda destek olan Suudi Arabistan makamlarına ve BYEGM Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları Cidde Müdürü Osman Hacimahmutoğlu da, artan yolcu talebi nedeniyle, Cidde'de Ravda Caddesi üzerinde yeni satış ofislerinin faaliyete girdiğini, özenle dizayn edilmiş yeni ofislerinde yolculara daha kaliteli ve hızlı hizmet verileceğini ifade etti. Hacimahmutoğlu, son yıllarda Suud halkının Türk Hava Yollarına olan rağbetinin kendileri için oldukça memnuniyet verici olduğunu, bu teveccüh nedeniyle değerli Suud halkına müteşekkir olduklarını ifade etti.

Ayrıca Hacımahmutoğlu, Türkiye'nin şehirlerinin tanıtımına katkı sağlayacak olan medya mensuplarının Cidde Şubesini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dünya markası olan THY ile hizmet vermenin haklı gururunu yaşadıklarını ve bunu burada gördükleri yoğun ilgiyle de ispat ettiklerini söyledi.

Rize ve Trabzon Valiliği, BYEGM Trabzon İl Müdürlüğü ve Türkiye’nin Cidde Başkonsolosluğu Basın Ataşeliği tarafından THY işbirliğiyle düzenlenen gezi 7 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek. Program kapsamında Rize ve Trabzon'da ağırlanacak Suudi gazeteci grubu, hem mesleki temaslarda bulunacak, hem de kentin turistik mekanlarını gezecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: