Suudi Prensinden Suriye’ye 2 Milyon Dolarlık İnsani Yardım

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Suudi Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Suad’ın, Suriye’deki mağdur...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Suudi Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Suad’ın, Suriye’deki mağdur halka yaptığı 2 milyon dolarlık insani yardım malzemesi Reyhanlı ilçesinde bir depoya boşaltıldı.

Nalabbee Al Nedaa (Sesinizi Duyuyoruz Vakfı) Türkiye Türkiye Temsilcisi Recep Yazıcı yaptığı açıklamada, Prens Suad'ın başında olduğu Nalabbee Al Nedaa insani yardım vakfı tarafından Suudi Arabistan’dan gönderilen yardımın 55 konteyner olarak İskenderun Limanı'ndan getirildiğini belirtti. Yazıcı, 2 milyon dolarlık yardımın gıda maddelerinin yanında yiyecek, battaniye, çocuk bezi, süt, süttozu, ambulans, çadır kentleri besleyecek kadar güçlü dört adet büyük jeneratörden oluştuğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Suriye’ye Türkiye üzerinden yapılacak en büyük yardım olduğunu söyleyen Yazıcı, yardımların Suriye içerisinde bulunan kamplara dağıtılacağını söyledi. Yazıcı, “Türk Kızılay’ı ve AFAD aracılığı ile dağıtımı yapılacak olan yardımlar, koordineli şekilde yapılacak. Bu en büyük ilk yardım olup son olmayacak, yardımların devam gelecek. Yardımlar katlanarak artacak” şeklinde konuştu.

İleriki günlerde Türkiye içerisinde bulunan kamplara da yardımların yapılacağını ifade eden Yazıcı, bu ilk yardımın Suriye’deki Atme, Kah ve Karam kamplarında yaşayanlara dağıtılacağını açıkladı. Yazıcı, Suudi Arabistan’daki vakfın yanı sıra hayırseverlerinde desteği olduğunu ve bunun yüzde 35’lik kısmının hayırseverlerce karşılandığını belirterek, geri kalanın ise vakıf imkanları ile gerçekleştiğini söyledi. Yardımların Lübnan, Ürdün, Mısır’da devam ettiğini kaydeden Yazıcı, “Bu ülkelerde ciddi anlamda kamplar kuruldu. Yardımlar devam ediyor. Yardımların Türkiye’deki ayağı ise ilk defa başladı. Suriyeli sığınmacılara ciddi yardımlar yapılıyor. Türkiye 3. kapı oldu ama en büyük kapı olacak ve yapılan yardımların en büyük geçiş üssü Türkiye olacak, bir dahaki yardımlar Türkiye’den sağlanarak gönderilecek. Vakfı Türkiye’de tüzel kişiliğe kavuşturarak tüm yardımları Türkiye’den temin edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: