Suudi Prensten Suriyelilere 2 Milyon Dolarlık Yardım

Suudi Arabistan Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, iç savaşın hakim olduğu Suriye’den...

Suudi Arabistan Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, iç savaşın hakim olduğu Suriye’den kaçan halka 2 milyon dolar tutarında insani yardım gönderdi.

Gönderdiği yardımları önümüzdeki günlerde bizzat dağıtması beklenen Suudi Aarabistanlı Prens, bugün akşam saatlerinde ülkesinden gelen ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bir depoya indirilen yardımların paketlenmesini izledi, depoyu denetledi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Suudi Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle mağdur durumda bulunan bu ülke halkına gönderilmek üzere hazırlattığı, 2 milyon dolar tutarında insani yardım malzemesi Reyhanlı’da bir depoya indirildi. 'Nalabbee Al Nedaa' yani 'Sesinizi Duyuyoruz' insani yardım vakfı tarafından hazırlanan yardım paketleri ile ilgili vakfın Türkiye temsilcisi Recep Yazıcı, prens adına yaptığı açıklamada, yardımların içeriği hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Suudi Arabistan Prensi Türki Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, başında olduğu Nalabbee Al Nedaa insani yardım vakfı tarafından, Suudi Arabistan’dan gönderilen yardımların gemi ile Türkiye’ye getirildiğini aktaran Yazıcı, bu yardımların İskenderun Limanı'na 55 konteyner ile getirildiğini söyledi.

Toplam bin ton olan yardımın içeriğinde gıda maddeleri dışında çok içerikli yiyecek, battaniye, çocuk bezi, süt, süt tozu, ambulans, çadır kentleri besleyecek kadar güçlü dört adet büyük jeneratör gibi 27 farklı kalemin olduğunu anlatan Yazıcı, yardımların maddi tutarını 2 milyon doların üzeri olarak açıkladı.

Türkiye üzerinden Suriye’ye yapılacak en büyük yardımı gerçekleştirdiklerini anlatan Yazıcı, bu yardımların Türk Kızılayı ve AFAD aracılığı ile Atme, Kah ve Karam kamplarında kalan 20 bin kişiye dağıtılacağını açıkladı. Yazıcı, Suudi Arabistan’daki vakfın yanı sıra hayırseverlerin de desteği olduğunu ve bunun yüzde 35'lik kısmının hayırseverlerce karşılandığını belirterek, geri kalanın ise vakıf imkanları ile gerçekleştiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yardımların, halen Lübnan, Ürdün, Mısır’da çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Yazıcı, şöyle konuştu: “Bu ülkelerde ciddi anlamda kamplar kuruldu. Yardımlar devam ediyor. Yardımların Türkiye’deki ayağı ise ilk defa başladı. Suriyeli sığınmacılara ciddi yardımlar yapılıyor. Türkiye 3. kapı oldu ama en büyük kampı olacak ve yapılan yardımların en büyük geçiş üssü Türkiye olacak, bir dahaki yardımlar Türkiye’den sağlanarak gönderilecek. Vakfı, Türkiye’de tüzel kişiliğe kavuşturarak tüm yardımları Türkiye’den temin edeceğiz.”

PRENS DEPODA İNCELEME YAPTI

Yardımları bizzat yerinde denetleyen ve önümüzdeki günlerde yapılacak dağıtımlara da katılması beklenen Prens, Reyhanlı Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AFAD ve Kızılay yetkilileri ile depoda inceleme yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz