Süvari Giyim Başkanı Coşkun: Hedefi olan başarılı olur

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, şirketlerinin başarıya ulaşmasında en büyük faktörün hedef belirlenmesi...

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, şirketlerinin başarıya ulaşmasında en büyük faktörün hedef belirlenmesi olduğunu söyledi. Coşkun, "Gözünü hedeften ayıranın gördüğü her şey bahanedir." dedi.
Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyesi Ahmet Coşkun, Kırıkkale Genç İş Adamları Derneği (AGİAD)'nin düzenlediği ‘İş Hayatında Tecrübe Paylaşımı’ adlı programa katıldı. AGİAD Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Coşkun, başarıyı sağlamak için önce hedef belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
Coşkun, “Nasıl bir yolda ilerlerken kazı çalışması var diye geri dönmeyerek başka tali yollardan geçiliyorsa, hedefe ulaşmakta da başka yol arayışına gidilmesi gerekiyor. Dünya markası olmak için bir süreç gerekiyor. Öncelikle hedeflerini belirleyeceksin. Ticarette krizlerden yılmadan gözünüzü hedeflerinizden ayırmadan çözüme ulaşmalısınız. Fedakar olmalısınız, liderlik çok önemlidir, şirketi yönetmek liderin cesaret ve azmine bakar, daima önde olur, değişime ayak uydurup sürekli yenilenmelisiniz, bunun için yurt içi ve dışı seyahatler çok önemlidir.“ diye konuştu.
Yarıştan, rekabetten kopmamak için dünyanın takip edilmesi gerekliliğinin altını çizen Coşkun, “Her zaman olumlu ve pozitif düşünüp sıkıntıya düşmemelisiniz. Zamanı çok iyi kullanıp daha programlı olmalısınız. İşlerinizin dışında sosyal sorumluluklarınızı artırmalısınız, eğitimlere önem vermelisiniz. Çünkü teknoloji ve bilgi takibi işlerinizi büyültür. Lüks yaşamdan kaçınmalısınız, kendiniz kadar toplum için de bir şeyler yapma gayretinde olmalısınız.'' şeklinde konuştu.
Ciddi bir hedef konulduktan sonra başarıya ulaşmak için fedakarlık gerektiğini belirten Coşkun, değişime ayak uydurmak için insanın kendisini yenilemesinin önemli olduğunu ifade etti. Coşkun, şöyle devam etti: "Süvari Giyim'in şu anda Türkiye'de ve yurt dışında toplam 2 bin üzerinde çalışanı var. 2016 yılında 180 Türkiye, 120 yurt dışı olmak üzere toplam 300 mağazaya ulaşmayı hedefledik. 2023'te ise bu sayının bin mağazaya çıkarılmasını hedefliyoruz. Dünya markası olmak için bir süreç gerekiyor. Bu hedeflerimizi tutturabilirsek o zaman tam anlamıyla bir dünya markası olacağız."
Dünyanın her geçen gün biraz daha değiştiğini ifade eden Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) Başkanı Rahmi Bıyık da “İş adamlarının buna ayak uydurması gerekir. Yoksa dünya şirketlerinin piyonu olursunuz. Dünyaya açılmak için birleşin ve kaynaklarınızı güçlendirin.“ diye ifade etti.
Kırıkkale’nin artık ihracat yapar duruma gelmeye başladığını açıklayan AGİAD Başkanı Musa Aksoy ise bütün Kırıkkaleli iş adamlarına yönelik panel, konferans, seminer, yurt içi ve yurt dışı iş gezileri düzenlediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz