Süvari'nin 2023 Hedefi, Bin Mağaza

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, 2023'te 650'si yurt dışında olmak üzere mağaza sayısını...

Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, 2023'te 650'si yurt dışında olmak üzere mağaza sayısını bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Ahmet Coşkun, şirketlerin sağlıklı büyüyebilmesi için mutlaka bir ileriye dönük planının olması gerektiğini söyledi.

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği'nin(EGSİAD) geleneksel hale getirdiği ‘Aile Şirketlerine’ konulu tecrübe paylaşım toplantısına katılan TUSKON Başkan Yardımcısı ve Süvari Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, iş hayatındaki tecrübelerini anlattı.

Reklam
Reklam

Malatya'nın Darende ilçesinde dedelerinin Çerçiclik yaparak iş hayatına atıldığını, ardından babasının Adana'da seyyar tablo üzerinde tekstil işini girdiğini anlatan Coşkun, 12 metrekarelik bir dükanının ardından toptancılığa, sonra da kendi markasıyla üretime başlayarak Süvari Giyim'in bugünlere geldiğini aktardı. "O dönem soyismimizi etiket yaptırıp gömlekleri satıyorduk." diyen Coşkun, 1996'da işyerlerini 2 bin 500 metrekarelik bir alana taşıdıklarını akabinde Doğu, İçanadolu ve Güneydoğu'ya gömlek satmaya başladıklarını belirten Coşkun, şöyle dedi: "Baktık toptancılığının sonunun geldiğini gördük. 1996'da markalaşmaya başladık, dünya ya açılmaya karar verdik. 1997'de Süvari markasını kurduk. İlk yurtdışı mağazımızı da bu tarihte açtık. Bize de tuhaf geldi ama Süvari markasının ilk mağazasını 1997'de yurtdışında açtık. İlk yurtiçi mağazamızı da1999'da açtık."

Bunun üzerine Süvari markasının bir dünya markası olmasına karar verdiklerini ve çalışmalara başladıklarını kaydeden Coşkun, "İlk hedefimiz 100 mağaza açmaktı. O zaman Türkiye'de tekstil üzerine yüz mağazası olan bir kurum yoktu. En fazla 25-30 civarında mağazası olan kuruluşlar vardı. Biz tekstilin geleceğinin Türkiye de olacağını gördük. Geçtiğimiz sene 100 mağaza sayısına ulaştık. Şuanda yurtiçi ve yurtdışında 115 mağazamız var. 2017'de 300 mağazaya ulaşmak istiyoruz. 2023'de ise bin mağazaya ulaşmayı planlıyoruz. Bu mağazaların 650 tanesini yurtdışında, kalanını ise yurtiçinde oluşturmak istiyoruz. Biz bu bin mağazanın oluşacağına inanıyoruz. Bunun içinde çalışıyoruz. Planlarımızı yaptık." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"PLANINIZ OLMALI, DÜNYA'DAKİ DEĞİŞİME AYAK UYDURMALISINIZ"

İşadamlarına tavsiyelerde de bulunan Coşkun her şirketin mutlaka bir planının olması gerektiğini aksi taktir de büyeyemeyeceğinin altını çizdi. Bir işadamının dünya da yaşanan değişimlere de mutlaka ayak uydurması gerektiğini dikkat çeken Coşkun, şöyle konuştu: "Hedeflerimiz mutlaka olmalı. Bu şirket olsun, şahsi kişisel olusun ne olursa olsun. Ama mutlaka bir hedefiniz olmalı. Bu başarı için önemli şart. Değişime ayak uydurdmalı ve yenilenmeliyiz. Dünya çok hızla değişiyor.Geçmişte 10 yılda olan değişiklikler şimdi iki üç ayda oluyor. Eğer bu değişikliği yapamazsanız ticaretiniz biter. Artık teknolojinin çok hızlı gelişip değiştiği bir dönemdeyiz. Her zaman olumlu ve pozitif düşünmeliyiz. Olumsuzluklara kapılmamalıyız. Yoksa yaşanacak sıkıntılar karşısınta çöker ve işinden içinden çıkamazsın."

"BOL BOL OKUYUN, KENDİ SERMAYENİZİ İKULLANIP, BİR İŞİ ÖĞRENMEDEN DİĞERİNE GEÇMEYİN"

"Glabol olmalıyız, glabol olmayan yerel olamaz. Dünyada neler olup bittiğini bilmeliyiz." ifadesinin kullanan Coşkun, bunun için bir işadamının veya yöneticinin bol bol okuması gerektiğini de vurguladı. Bir işadamı için bir işi öğrenmeden diğerine geçmenin büyük bir tehlike olduğunu dile getiren Coşkun, şöyle devam etti: "Dünyanın her yerinde mal satamayız veya üretemeyiz ama dünyada neler olup bittiğini bilmeliyiz onun için okumalıyız. Araştırmalıyız. Küreselleşmenin ya katılımcısı oluruz veya kurbanı oluruz. Üçüncü bir altarnatifi yok. Bir işi kapmadan büyümek, diğer bir işe girmek çok büyük bir tehlikedir. Kendi yaptığmıız işi önce büyük ölçeğe getirmeliyiz. Pazarda bir noktaya ulaştırmalıyız. Bakın büyük şirketler büyüyor ve bu küçük işlerle uğraşanlarını yok ediyor.Ölçeği yakalarsanız başarılı olursunuz.Odaklanarak kendi işimizde büyümek lazım. Dikey büyümeyi tamamlamadan yatay büyümeyi geçmemiliyiz. Artık her sektörde karlılık çok azaldı. Bu bağlamda işimizi kendi imkanlarımızla yapmalı ve nakitimi iyi yönetmeliyiz.

Reklam
Reklam

Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci, EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan, Genel Sekreter Adem Özer, ESO Başkanı Savaş Özaydemir ve işadamlarının katıldığı programın sonunda, Coşkun'a Bank Asya tarafından TUSKON ve yerel dernek üyelerine ayrıcalık tanıyan TUSKON kart hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: