Iğdır'da su kanalına balıklama atlayan 19 yaşındaki Ömer Üğdül'ün (19) boynu kırıldı. Felç olan ve acil ameliyata alınması gereken genci 26 ilde hiç bir hastane kabul etmedi. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin kabul ettiği gencin sevki ambulans uçakla yapıldı. Başarılı bir ameliyat geçiren Üğdül'ün belden aşağısı tutmuyor.
İstanbul'da çalışan Üğdül, askerlik muayenesi için memleketi Iğdır'a gitti. Muayene işlemlerini tamamladıktan sonra tatil yapan genç, 14 Temmuz pazar günü arkadaşlarıyla serinlemek için Karaağaç Mahallesi'ndeki su kanalına gitti. Suya balıklama atlayan Üğdül, başını zemine çarptı. Boynu kırılan genci boğulmak üzereyken arkadaşları kurtardı.
Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Üğdül'ün boynunun kırıldığı tespit edildi. Acil ameliyata alınması gereken Üğdül için Iğdır'daki hastanenin şartları uygun değildi, çevre illerdeki hastanelerden yer bakıldı. 112 Acil Komuta Merkezi'nin 26 ildeki hastanelerle yaptığı görüşmelerde Üğdül'ü hiç bir hastane kabul etmedi.
Üğdül için Iğdır'daki doktoru devreye girdi. Doktorun ulaştığı SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefi Doç. Dr.Kamil Çağrı Köse, hastayı kabul etti. Bunun üzerine Üğdül, Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Buradan ambulansla hastaneye ulaştırılan Üğdül, aynı gece ameliyat edildi.
"NE KADAR İYİLEŞECEĞİ AYLAR İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK"
Ameliyata katılan Yrd. Doç. Dr.Mustafa Erkan İnanmaz, hastanın kendilerine geldiğinde kırılan boyun kemiğinin baskı oluşturarak omuriliğe hasar verdiğini tespit ettiklerini belirtti. Hastanın bacaklarında his ve hareket kaybı olduğunu kaydeden İnanmaz, şunları söyledi; "Aynı gece hastanın boynundaki kırık ameliyat edildi. Omuriliğe baskı yapan kırık parçalar kanal içerisinden temizlendi. Omurilik baskısı giderildi. Şu an hastanın genel durumu iyi. Hayati tehlikesi yok."
Hastanın duyularında kısmi dönüşlerin bulunduğunu bunun da umut verici bir durum olduğu dile getiren İnanmaz, "Hastanın ne kadar iyileşeceği aylar içerisinde belli olacak. Takibini yapıyoruz. Fizik tedavisine başlanacak." diye konuştu.
Servislerinde yatak olmamasına rağmen hastayı kabul ettiklerini vurgulayan İnanmaz, şunları kaydetti; "Hastanemiz yoğun bir hastane. Servisimizde yer olmuyor. Başka servislerde yer bulmak zorunda kalıyoruz. Hastanın acil müdahale gerektiren hasta olması nedeniyle kabul etmek durumundaydık. Hiç tereddüt etmedik. Uzak mesafede olan hastanın ambulans uçakla getirilmesi güzel bir hizmet."
"ŞUBAT'TA ASKERE GİDECEKTİM"
Ömer Üğdül ise askere gitme hazırlıkları yaparken üzücü olayı yaşadığını söyledi. Üğdül; "Oruçluyduk. Serinlemek için suya girdik. Suya balıklama atladım. Kafa üstü yere çakıldım. O an dengemi kaybettim. Suya çakıldığımda ayaklarımı hissetmiyordum. Boğuluyordum. Arkadaşlarım geldi, kurtardı. Kurtarmasaydılar boğulacaktım. Ameliyat oldum. Belden aşağımı hissedemiyorum. Şubat'ta askere gidecektim." dedi.
Ömer'in amcası Mehmet Üğdül , yeğeninin Iğdır'da hastaneye getirildiğinde ayaklarını oynatabildiğini söyledi. Üğdül, şöyle konuştu; "Film çekilirken görevli 'ellerini ayaklarını oynatıyor. Bunda bir şey yok' dedi. Boyunluğunu çıkardılar. Daha sonra uzman doktor, boynunun kırıldığını söyledi. Iğdır'da şartlar uygun olmadığından dolayı 'üniversite hastanesine gitmesi gerekiyor' dediler. 26 ilde yer bulunamadı. Sakarya'daki doktorlar sağ olsunlar kabul ettiler. Ameliyat oldu. İyileşeceğine inanıyoruz, inşallah.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz