"Suyun İnsan Hayatına Etkisi" AB Projesi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında "Suyun İnsan Hayatına Etkisi"

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında "Suyun İnsan Hayatına Etkisi" projesiyle Sulusaray Ortaokulu öğrencileri İsviçre'ye gitti.

Proje koordinatörü Yaşar Taşkale yaptığı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında 2012 teklif çağrısına istinaden Sulusaray Ortaokulu'nun yapmış olduğu ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "The Effect of Water on Human Begins", "Suyun İnsan Hayatına Etkisi" başlıklı projenin ikinci toplantısını yapmak üzere Sulusaray Ortaokulu'ndan 2 öğretmen ve 2 öğrenci ile birlikte İsviçre'nin Zürih şehrindeki SERA-Schule okuluna giderek Sulusaray Ortaokulu koordinatörlüğü başkanlığında Almanya-İtalya-İspanya-Macaristan-İsviçre ülkelerinden gelen okul ortakları ile toplantı yapıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

İlk Almanya toplantısında öğretmenlere ve öğrencilere çok yararlı çalışmalar yapıldığını Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kişilerle proje sayesinde sevgi ve barışı paylaşarak kaynaştıklarını belirten Taşkale, suyun insan hayatına etkisinin bir kez daha gözler önüne serildiğini kaydetti.

İsviçre'de proje kapsamında yaptıkları ürün ve aktiviteleri Workshop stantında sergilediklerini ve ülkemizdeki su kaynakları ile ilgili sunu yaptıklarını ifade eden Taşkale, "Proje konumuzla ilgili okulumuz da düzenlediğimiz şiir ve kompozisyon yarışmasında seçilen aday eserleri, Almanya-İtalya-İspanya-Macaristan-İsviçre ülkelerinden gelen ortaklarla paylaşıp derecelendirme sıralamasına girdik" dedi.

Muhabir: Murat Asil

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: