Sydv'den Dul Kadınlara 250 Lira Maaş

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi...

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından eşi vefat etmiş ve sosyal güvencesi olmayan 140 kadına aylık 250 lira maaş bağlandığı bildirildi.

SYDV Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3294 sayılı yasa gereği; eşi vefat etmiş ve muhtaç durumda bulunan soysal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayan kadınlara 250 lira ödeme yaptıklarını belirtti. SYDV'nin bu çalışmasını duyurmak için bir basın toplantısı düzenleyen Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların bunu bilmesi gerektiğini ifade etti.Yardımdan yararlanmak isteyenlerin aynı hanede birlikte yaşadığı çocuklarının sosyal güvenlik kapsamında olması durumunda ilgili yardımdan faydalanamayacağını anlatan Vali Balkanlıoğlu, SYDV olarak yardıma muhtaç, kimsesiz ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim yardımı başta olmak üzere her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Eşi vefat etmiş olanlara 250 liralık maaş bağlandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, il genelinde 80 yaş üzerindekilerin sayısına ilişkin de bir çalışma başlattıklarını dile getirerek, "Yardıma muhtaçların tespit edilmesi konusunda sistemli bir çalışma yürütüyoruz. Geçmişte bazı istenmeyen olaylar yaşanmış. Adam kendine diye aldığı kömürü kızına, oğluna vermiş. Bazıları aldığı yemekleri dahi başkalarına satmış. Artık bunlar geride kaldı. Şimdi dijital ortamda şahıslar sorgulanıyor, evinde gidip inceleme yapılıyor" diye konuştu.

SYDV olarak bunun yanında ailelerin çocuklarına eğitim yardımlarını da sürdürdüklerini belirten Balkanlıoğlu, geçen yıla göre yapılan yardımların yüzde 20 arttığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz