Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi

 Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptığı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ediyor.

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yaptığı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan binaların yıkımı devam ediyor. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, "Tabakhane Vadisi de tıpkı Zağnos Vadisi gibi Trabzon'un en güzel mekanlarından biri haline gelecek" dedi. Tabakhane kentsel dönüşümünde 688 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 525 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Hak sahiplerine 103 milyon lira ödeme yapıldı ve 261 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımlar süratle devam ediyor. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecek" dedi.. Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi 4. etap için kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydederek, Kahramanmaraş Caddesi ile devlet sahil yolu arasını kapsayan 4. etap için hak sahiplerine yaklaşık 37 milyon 273 bin lira ödendiğini, 4. etapta bulunan 102 binadan 70'inin sahibi ile anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz