Tabip Odası Başkanı Muhacır: Bir 14 Mart Daha Düş Kırıklığı Ve Öfke İçinde Kutlanmaktadır

Kırklareli Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı günü münasebetiyle, Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeline...

Kırklareli Tabip Odası tarafından 14 Mart Tıp Bayramı günü münasebetiyle, Vilayet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeline çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Burada bir açıklama yapan Kırklareli Tabip Odası Başkanı Halil Muhacır, Türk Tabipleri Birliği (TTB) tüm sağlık çalışanları adına 14 Mart için 14 acil talep belirlediğini, bu talepleri yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ilettiklerinin altını çizerek, “Bu talepler yıllardan beri talep edilen, herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir ve nitelikli sağlık hizmeti verme beklentisi yanında hekimlerin mesleklerini geçinme ve gelecek kaygısı yaşamadan, huzurlu bir ortamda yapmaları arzusunu vurgulamaktadır. Bu talepler yeni olmayıp, daha önce de bakanlığa iletilmiş olan İsteklerdir. Ancak sağlıkta özelleştirmenin doludizgin devam ettiği sağlık ortamında sorunlar çözülmek bir yana, katlanarak artmaktadır. Bu taleplerden ilk üç tanesi tüm hekimler için ortak olma özelliğini taşımaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Emekli hekim ücretleri acilen iki katına çıkarılması gerektiğini belirten Muhacır, "Mevcut hekim ücretleri de emekliliğe yansıyacak şekilde arttırılmalıdır. Hekimler arasında dayanışma yerine rekabete yol açan, hekimlik uygulamalarını değersizleştiren ve hastaları "puan"a dönüştüren mevcut "performansa göre ücretlendirme" sisteminden ivedi olarak vazgeçilmelidir. Kamuda çalışan hekimlerin ücretleri, Türk Tabipleri Birliği'nin hazırladığı "Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda önerildiği şekilde iş güvenceli tek bir işte çalışarak insanca yaşamaya, mesleki gelişimi sürdürmeye yetecek, emekliliğe yansıyacak biçimde düzenlenmelidir. Daha önceki Tam Gün uygulamaları nedeniyle görevinden ayrılmak zorunda kalan hekimlerin eski görevlerine dönebilmeleri için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Hekimlerin hastalarına yeterli süreyi ayırabilmelerine ilişkin düzenlemeler yapılmalı, kamuda ve özel sektörde hekimlere yirmi dakikadan daha kısa süre içerisinde hasta randevusu verilmemelidir. Bu talepler açıklıkla vurgulanmış ve 14 Mart'a kadar acil adımlar atılması istenmişken ne yazık ki Türkiye'de çalışan 130 bin hekim ve toplamda 700 bin sağlık çalışanını etkileyecek düzenlemeler ve iyileştirmeler konusunda hiçbir olumlu yanıt verilmemiştir. Sağlık alanının tek sorunu Tam Gün sürecinde üniversiteden ayrılmış öğretim üyeleri imiş gibi kamuoyu yönlendirilmiş, üstelik de bilgilendirilmediğimiz için ancak basından izleyebildiğimiz kadarıyla öğretim üyelerinin tekrar üniversitelere kazandırılması için yurttaşların cebine yüklenen bir formülden başka bir formül de getirilememiştir.Bu vaziyet hekimler için de diğer sağlık çalışanları için de iç açıcı değildir, yurttaşların sağlık hakkı için de olumlu sinyaller içermemektedir. Sağlık çalışanları arasındaki yaygın kanaat yeni Sağlık Bakanı'nın da önceki bakanın yolunda ilerleyeceği yönündedir. Bir 14 Mart daha hayal kırıklığı ve öfke içinde kutlanmaktadır." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: