Tabip Odası Ve Sağlık Sen’den Çanakkale Ruhu

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mithat Günaydın ve Samsun Sağlık Sen Yönetim Kurulu Başkanı İlhan...

Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mithat Günaydın ve Samsun Sağlık Sen Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Öksüz, 14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü öncesi ortak basın açıklaması yaptı.

Mart ayının çok önemli günleri barındırmakta olduğunu, bunlar arasında 14 Mart Tıp Bayramı ve 18 Mart Çanakkale Zaferi geldiğini ifade eden başkanlar, “Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de geçirmiş bulunuyoruz. ‘Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’ adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmiştir. Tıp Bayramı ilk kez, 1. Dünya Savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandığını biliyoruz. Ayrıca 18 Mart 1915 tarihinde ise işgal kuvvetlerinin Çanakkale’den çekilmesi ile 18 Mart’ı Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olarak kutlamaktayız” dediler.

Reklam
Reklam

Çanakkale Zaferi'nde hekimlerin cephede vatan müdafaası için savunma verdiklerini ifade eden başkanlar, “Ayrıca yaralılara nasıl müdahale ettiklerini unutmuş değiliz. Samsun Tabip Odası, Samsun Sağlık-Sen ve OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak birlik ve beraberlik ruhunun Çanakkale’de nasıl inkişaf ettiğini anlamak, hekimlerimizin ise hem cephede hem de cephe gerisinde nasıl vazifelerini yerine getirdiğini hissettirmek için 13 Mart 2013 tarihinde OMÜ Kampüsü Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 18.30’da ‘Çanakkale Destanı ve Tıbbiyeli Şehitler’ isimli tiyatro gösterisini düzenledik” diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: