Tabipler Odası 'Otistik Çocuklar Ateisttir' Diyen Sosyoloğu Kınadı

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, otistik çocuklar Allaha inanmayı bilmiyorlar diyen Otistik...

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, otistik çocuklar Allaha inanmayı bilmiyorlar diyen Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya’yı istifaya davet etti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ökten, Kaya’nın bilimsel yöntem ve araştırmalardan haberi olmadığını ileri sürdü.

Fehmi Kaya'nın "Otistik çocukların, beyinlerinde inanç alanı, Allah alanı, gelişmemiş olduğunu ileri sürerek otistik çocukların, ibadet etmeyi, Allah'a inanmayı bilmediklerini" söylemesini kınadıklarını belirten Dr. Ali İhsan Ökten, “Fehmi Kaya kendisini akademisyen olarak tanıtıyor ancak bilimsel yöntemler ve araştırmalardan haberi olmadığı belli, bilim ve din farklı şeylerdir. Otizm ve ateizm bilimsel olarak karşılaştırılamazlar.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: