Tablet bilgisayarlar, 2013 yılı sonuna kadar bütün liselere dağıtılmış olacak

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 2013 yılı sonuna kadar bütün liselerde tablet bilgisayar dağıtımının bitirileceğini söyledi....

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 2013 yılı sonuna kadar bütün liselerde tablet bilgisayar dağıtımının bitirileceğini söyledi. Öksüzkaya, tablet bilgisayarların ortaokul ve anaokulları öğrencilerine de verileceğini kaydetti.
Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesi kapsamında Türkiye geneli 17 ilde ve her ilde 2 okulda dokuzuncu sınıflara tablet bilgisayar dağıtılmıştı. Kayseri’de de Kadir Has Anadolu Lisesi ve Kilim Sosyal Lisesi’nde toplam 177 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı. Akıllı tahtayla uyumlu çalışan bilgisayarların dağıtıldığı Kadir Has Anadolu Lisesi’nde bugün tanıtım töreni düzenlendi. Törene Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer ve Yaşar Karayel, Vali Mevlüt Bilici ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan katıldı. Protokol, akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla ders yapılan sınıflarda incelemede bulundu. Burada konuşan Milletvekili Öksüzkaya, sene sonuna kadar son sınıfların hepsine tablet bilgisayar dağıtım işinin bitirileceğini söyledi. Üretimin yetişmesi halinde 2013 yılı sonuna kadar da bütün liselere bu tabletlerden dağıtmış olacaklarını belirten Öksüzkaya, tablet bilgisayarların ortaokul ve anaokulları öğrencilerine de verileceğini kaydetti. Öğrencilere ücretsiz kitap dağıtılmasının öncelikle hayal olarak algılandığını anımsatan Öksüzkaya, "Ama şimdi görülüyor ki öğrencilerimiz tablet bilgisayarlarla ve akıllı tahtalarla buluştu. Dünyada bu uygulamayı genele yayan ilk ülkeyiz. Çağı yakalayan nesiller yetiştirme adına bunların alt yapıları hazırlandı. İnşaallah öğrencilerimiz zenginleştirilmiş kitapları okuyarak bilgilerini daha da arttıracaklar. Hayırlı uğurlu olsun." dedi. Her şeyin bilim ve eğitimle mümkün olacağını ifade eden Vali Mevlüt Bilici de, bu manada çağdaş yenilikleri en alt birime kadar götürülmesi halinde Türkiye’nin dünyanın sayılı ülkeleri arasına gireceğini kaydetti. Fatih projesinin bu bakımdan çok önemli olduğunu vurgulayan Bilici, "Artık çocuklarımız kitap defter taşımayacaklar. Bütün bilgiler dağıtılan tablet bilgisayarlarda olacak. Bu aynı zamanda çağın teknolojisini çocuklarımızın da çok iyi kullandığının göstergesi." dedi.
Konuşmaların ardından milletvekilleri ve Vali Bilici, uygulama hakkında öğrencilerle sohbet etti. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan da uygulamanın öğrenci ve öğretmenlere sağladığı kolaylıkları anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz