Tabur: Özel İdare Binasının Yıkım Kararı, 2014 Sonrasına Bırakılmak Isteniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Yaşar Tabur, İl Genel Meclisi’nin metruk haldeki eski...

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Yaşar Tabur, İl Genel Meclisi’nin metruk haldeki eski Özel İdare binasını yıkma kararı almamakla, sorumluluğu 2014 yerel seçimlerinden sonra Yeni Büyükşehir Yasası’na göre oluşacak belediye meclisine atmaya çalıştığını iddia etti.

Yaşar Tabur, 2004’te kolonlarında meydana gelen patlama sonrası boşaltılan ve o tarihten bu yana metruk kalan Antalya İl Özel İdaresi’nin esti hizmet binasının ‘acilen’ yıkılması gerektiğini söyledi. 1982 yılında hizmet vermeye başlayan ve 2004’ten bu yana kullanılmayan binanın can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini savunan Tabur, "Binanın yıkılması için karar alınamamasının en önemli sebebi kamu zararı oluşması ihtimalidir. Yıkım kararının altına imza koymayı düşünen meclis üyesi arkadaşlarımız daha sonra kamu zararı tespiti olması ihtimali ve bu zararın kendilerine rücü ettirilmesinden endişe etmektedirler." iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Güçlendirme fikrini savunan Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın da Van depreminden sonra bundan vazgeçerek, konuyu tekrar görüşülmesi için İl Genel Meclisi’ne havale ettiğin hatırlatan Tabur, yaptığı yazılı açıklamada, "Konu, 2014 yerel seçimlerinden sonraya ötelenmiş görünüyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte İl Özel İdare Meclisi sonlanacağı için kangren haline dönüşmüş olan bu sorun 2014 sonrası oluşacak büyükşehir meclisine havale edilmiş oluyor. Bu konuda yetki ve sorumluluğu başkasına atma çabası, oluşabilecek kamu zararına muhatap olma endişesinden kaynaklanıyor. Aynı kaygıları belediye meclisi de taşıyacak olursa ve bu sebeple karar almak yerine sürüncemede bırakmayı tercih ederse, bu süreç ne zamana kadar devam edecek? Bu bina ayakta durmakta zorlanırken, herhangi bir yer sarsıntısı ya da kendiliğinden yıkılma ihtimali devam etmekte iken, böylesi kötü bir olayın gerçekleşmesi durumunda, bunun vebalini kim ya da kimler üstlenecektir? Ve böylesi bir facia da devasa binanın herhangi bir nedenle yıkılması sonucu çevresi de büyük zarar görecek, muhtemeldir ki can kayıpları olabilecektir. Keşke demeden bir an önce yasal alt yapısı oluşturulup binanın yıkımının tamamlanması, Antalyamızın bu ayıplı tehditten kurtuluşu olacaktır." görüşüne yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: