'tabut'lu Eylemlemden Sonra 'yumurta'lı Protesto

Antalya’da, sabah saatlerinden itibaren Antalya Defterdarlığı önünde toplanan ve 2B rayiç bedel fiyatlarının yüksek oluşunu...

Antalya’da, sabah saatlerinden itibaren Antalya Defterdarlığı önünde toplanan ve 2B rayiç bedel fiyatlarının yüksek oluşunu protesto eden Aksulu köylüler, buradaki eylemin ardından Ak Parti Antalya İl Başkanlığı’na yürüdü.

Sabah saatlerinde Antalya Defterdarı Hidayet Mat ile görüşmek isteyen yaklaşık 300 köylü, içeri alınan 5 temsilciden istediklerini duyamayınca bu kez Ak Parti İl Başkanlığı’na yürüdü. Çevre yolundan yürüyerek ve sloganlar atarak Ak Parti İl Başkanlığı binasına gelen köylülerden bir bölümü ise Sanayi 1 Kavşağı’nda oturma eylemi yaptı. Kısa süreli olarak yol trafiğe kapanırken, polis eylemin sonlandırılmasını istedi. Polisi dinlemeyen 2B eylemcileri, barikatı aşarak parti binasına girmek istedi ancak başarılı olamadı. Yaşanan arbededen sonra köylüler Ak Parti İl Başkanlığı binasını yumurta ve taş attı.

Reklam
Reklam

Köylülerin İl Başkanı Mustafa Köse ile görüşme istekleri, Köse’nin 2B konusu ile ilgili olarak Ankara’da bulunması dolayısıyla sonuçsuz kaldı.

Bunun üzerine yeniden Sanayi 1 Kavşağı’na gelen köylüler oturma eylemine başladı. Yolda trafik kontrollü olarak sağlanırken, zaman zaman köylüler ve araç sürücüleri arasında gerginlik yaşandı. Köylülerin oturma eylemi alkışlarla devam ediyor.

Ak Parti İl Başkanlığı’nda Nöbetçi Başkan Mesut Topçu ile görüşmek üzere köylülerin arasından seçilecek 5 kişinin içeri alınacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: