Tacikistan Büyükelçisi Kayseri'de -Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Sharipov,Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Sharipov, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Sharipov, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti.

Vali Bilici, ziyarette yaptığı açıklamada, dost ve kardeş ülke Tacikistan'ın büyükelçisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kayseri'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi, aynı zamanda sanayi, ticaret, üniversite, turizm ve sağlık kenti olduğunu ifade eden Bilici, iki ülke arasında ve Kayseri arasında her alanda işbirliğinin artırılabileceğini, bu konuda her konuda destek olacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kayseri'nin tarihi ve turistik değerleri hakkında da bilgi veren Bilici, konuk büyükelçiye Organize Sanayi Bölgesi'ni, ilin turistik merkezlerini ve Kapadokya bölgesini gezmesini tavsiye etti.

Büyükelçi Sharipov da ülkeler ve bölgeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Kayseri'yi ziyaret ettiklerini kaydetti.

Tacikistan'da 60 civarında Türk firması bulunduğunu, bunların çoğunluğunu Kayseri firmalarının oluşturduğunu anlatan Sharipov, Tacik ve Türk halkının aynı kültür, aynı medeniyet, din ve mezhepten geldiğini, Hz. Mevlana'nın iki milleti birleştirdiğini, bu kapsamda ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Bilici, konuk büyükelçiyi el dokuması yöresel kilim, plaket ve Kayseri'yi tanıtan kitapçıklar hediye etti. Büyükelçi Sıharipov da Vali Bilici'ye el işlemesi tablo verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: