Tacikistan Büyükelçisi Şaripov'dan Gto’ya Ziyaret

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.GTO Meclis Başkanı Zeki...

Tacikistan'ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Gaziantep Ticaret Odası’nı (GTO) ziyaret etti.

GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Büyükelçi Şaripov, Gaziantepli işadamlarını Tacikistan’da yatırım yapmaya davet etti. Ziyarette konuşan GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı, Tacikistan Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov’u Gaziantep’te Ticaret Odası çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Gaziantep’in sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Yağcı, Türki Cumhuriyeti ülkelerinin Türkiye için büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Türkiye ile Tacikistan arasında her alanda var olan ilişkilerin geliştirilmesi gerekiyor. Bugünkü ziyarette de Tacikistanlı ve Gaziantepli işadamlarımız arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik yapılabilecek çalışmalarla ilgili olarak Sayın Büyükelçi ile görüş alışverişinde bulunacağız. Kendisine Tacikistan ile ticarette yaşanılan sorunlarımızı aktarıp, çözüm önerilerimizi sunacağız. Önümüzdeki dönemde her iki ülkenin özellikle ticari alanda ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde yürütülecek çalışmalara Gaziantep Ticaret Odası olarak her türlü katkıyı sunmaya hazırız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Büyükelçi Şaripov ise, Türkiye ile Tacikistan arasındaki ilişkilerin son dönemde olumlu bir ivme içerisinde olduğunu belirtti. Şapirov, amaçlarının bu ilişkilerin daha hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, “Dost ve kardeş iki ülkenin her alanda işbirliği içerisinde olması ve özellikle ticari alandaki ilişkilerini daha ilerilere taşınması gerektiğini düşünüyoruz. İki ülke arasında geçtiğimiz 2011 yılında 630 milyon dolarlık bir ticaret hacmi gerçekleşmiş. Mevcut potansiyel göz önünde bulundurulduğunda bu rakamlar gerçekten çok düşük. Hedefimiz bu rakamları çok aha yukarılara taşımak. Ben Türk işadamlarını Tacikistan’daki özellikle sanayi yatırımları için sağlanan teşvik olanaklarından yararlanmaları ve Tacikistan’a yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından GTO Meclis Başkanı Zeki Yağcı ve Büyükelçi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, ziyaretin anısına karşılıklı olarak birbirlerine plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: