Tacikistan Büyükelçisi: Türk Iş Adamlarını Ata Topraklarında Görmek Istiyoruz

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD), Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh Şaripov’u ağırlayarak ticari görüşmelerde bulundu....

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği (GAPGİAD), Tacikistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Farruh Şaripov’u ağırlayarak ticari görüşmelerde bulundu. Devlet olarak önemli enerji yatımları yapmak istediklerini, ancak tecrübe ve finans anlamında sıkıntılar yaşadıklarını belirten Büyükelçi Şaripov, Türk iş adamlarını Tacikistan’a beklediklerini ifade etti.

Tacikistan Büyükelçisi Farruh Şaripov, ülkelerinin maden, su kaynakları ve pamuk açısından çok zengin bir ülke olduğunu, yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti. Şaripov, işçi anlamında ülkelerinde herhangi bir sıkıntının olmadığını, yatırım yapmak isteyen Gaziantepli yatırımcıları ve iş adamlarını ata toprağı ülkelerinde görmek istediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

GAPGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çalışkan, dernek olarak Türk sanayicisinin dünyanın her yerinde olmasını sağlamak istediklerini vurgulayarak, özellikle sanayisi az gelişmiş ülkelere yatırım imkanlarını sunmak istediklerini dile getirdi. Çalışkan, şunları kaydetti:

“Tacikistan, Orta Asya’da önemli bir ülke konumundadır. Tacikistan’ın nüfusu 8 milyon civarında olmasına rağmen bulunduğu coğrafya bakımından önemli bir nüfusa ulaşılabilecek bir konumu vardır. Özellikle Afganistan, Pakistan ve İran gibi güvenlik ve asayiş konusunda sıkıntılı coğrafyalara çok yakın olması ve kendisinin güvenlik anlamında hiçbir sıkıntısının olmaması ülkeyi cazip hale getirmektedir. Yukarıda adı geçen fakat güvenlik anlamında sıkıntılı olan ülkelere mal satmak isteyen sanayicilerimiz için Tacikistan büyük önem arz etmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: