Tacikistan, Türk yatırımcıları bekliyor

Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri’nden Tacikistan Türk yatırımcıları bekliyor. Türkiye ile Tacikistan arasında turizmden tarıma kadar...

Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri’nden Tacikistan Türk yatırımcıları bekliyor. Türkiye ile Tacikistan arasında turizmden tarıma kadar geniş alanda işbirliği imkanları bulunuyor.

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Şapirov, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Tacik Büyükelçiye, ziyareti sırasında Antalya Girişimci İşadamları Derneği ((AGİD) Başkanı Mehmet Yahya Taşçı ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Farruh Şapirov, Tacikistan’ın dünya çapındaki gelişmesinin, Türk iş adamlarının ülkesine yapacağı yatırımlarla gerçekleşeceğini söyledi. Tacikistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yatırımlarla daha da hızlanacağına inandığını ifade eden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da “Tacikistan, Orta Asya’da potansiyeli çok yüksek bir ülke. Bu potansiyelin harekete geçirilmesinde bizim iş adamlarımıza büyük görev düşüyor. Tacikistan yatırım için büyük fırsatlar sunan bir ülke. Bizim iş adamlarımızın aradığı fırsatlar orada fazlasıyla var.” dedi.
İki ülke arasında başta turizm olmak üzere tarım ve ticarette işbirliğinin ileri götürülebileceğini belirten Vali Altıparmak, “Sayın büyükelçinin Antalya ziyareti ticaret, turizm ve tarımda işbirliğini ileri götürmede önemli bir adım. Daha sıkı işbirliği için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile iş adamlarını işbirliğine ikna edeceğiz. İş adamlarımız Tacikistan’ı yeterince tanımıyor. Farkındalık oluşması önemli. Asıl olan kazan kazandır.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Tacikistan Büyükelçisi, Vali Altıparmak’a el işlemesi bir tablo hediye etti. Misafir büyükelçinin anı defterini imzalaması üzerine Vali Altıparmak, “Deftere düşen en güzel yazı.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz