Tacizciye linç girişimi

Kahta ilçesinde cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan zanlıya linç girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti.

Kahta ilçesinde cinsel taciz iddiasıyla gözaltına alınan zanlıya linç girişiminde bulunan gruba polis müdahale etti.

Karşıyaka Mahallesi’nde 3 gün önce A.T. (5) adlı kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.I. (17) dün gece gözaltına alınarak Hürriyet Polis Merkezi’ne götürüldü. Zanlının gözaltına alındığını öğrenen A.T’nin ailesi ve yakınları ile bazı vatandaşlar karakolun önünde toplandı. Grup, zanlının kendilerine verilmesini istedi. Polis, grubu dağıtmak için müdahale etti, bu sırada arbede yaşandı. Polis, olayın büyümesi üzerine jandarmadan yardım istedi. Karakolun taşlanmaya başlanması üzerine Adıyaman’dan takviye ekip istendi. Polis, grubu biber gazıyla dağıttı. 40 kişi gözaltına alındı. Bazı araçlar ile iş yerlerinin camlarının kırıldığı gözlendi. Bu arada, Kahta Kaymakamı Metin Esen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Belediye Başkan Vekili Bedir Yeni’nin olay yerine gelerek grubu sakinleştirmeye çalıştığı görüldü.

Reklam
Reklam

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen F.I, nöbetçi mahkemece tutuklanarak Adıyaman Cezaevine gönderildi. Olay yerine gelerek bilgi alan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, olayın çok üzücü olduğunu, ismi ”huzur” ile anılan kente zarar verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: ”Taciz iddiasıyla gözaltına alınan şahsın sorgusu devam ederken polis merkezinin önünde oluşan kalabalığın tepki göstermek amacıyla toplandığı ve taşkınlık yaptığı görülmüştür. Emniyet yetkilileri gerekli tedbirleri almıştır. Polis merkezinin önünde toplanan kalabalığın ikazlara rağmen dağılmadığı, polis merkezine yönelik ve civardaki iş yerleri ile araçlara yönelik taşlama yapmaya devam etmesi üzerine gazlı müdahaleyle grup dağıtılmıştır. İlçe merkezinde durum normale döndü, takviye kuvvetlerle alınan güvenlik önlemleri devam ediyor.” Öte yandan, gözaltına alınanların ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

ÖFKELİ KALABALIK POLİS MERKEZİNİ BASMAYA KALKTI
Şüphelinin yakalandığını öğrenen küçük kızın yakınları ilçe merkezindeki Hürriyet Polis Merkezi'ne gitti. Burada şüphelinin kendisine verilmesini isteyen öfkeli kalabalık polis tarafından engellendi. Bu sırada olayı haber alan çok sayıda ilçe sakini de Polis Merkezi önünde toplandı. Kısa sürede sayısı 500'ü bulan kalabalık, linç etmek istedikleri şüphelinin kendilerine verilmesi yönünde sloganlar attı. Polisin dağılmaları yönündeki uyarıya aldırmayan ve zorla içeri girmeye kalkan kalabalığa biber gazıyla müdahale edildi.

Reklam
Reklam

SOKAKLAR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Biber gazlı müdahale ile başlayan gerginlik üzerine kalabalıkta bulunanlar polislere taş ile saldırdı. Bu sırada İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan görevlendirilen askerler ile Adıyaman'dan da takviye polisler Kahta'ya gönderildi. Taşla saldıran kalabalık ile polis arasında yaşanan gerginlik sırasında sokaklar savaş alanına döndü. Gerginlik sırasında atılan taşların isabet ettiği bazı ev, işyeri ve otomobilde hasar oluştu. Taşların isabet etmesiyle yaralanan bazı polis memurları da götürüldükleri hastanede ayakta tedavi edildi.

39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gerginlik sırasında polis, sokak aralarında kovalamaca sonucu kendilerine taşla saldıran 39 kişiyi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 39 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatı ile serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz