Taekwondo Ailesi Ahmet Sarı Anısına Toplandı

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2 ay önce öldürülen antrenör Ahmet Sarı için basın...

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2 ay önce öldürülen antrenör Ahmet Sarı için basın açıklaması düzenledi.

Bir spor salonunda düzenlenen organizasyonda konuşan Metin Şahin, çok özel bir durum adına toplandıklarını vurgulayarak, “Olimpiyatlar sırasında Türkiye Tekvondo Federasyonu’nun Milli Takım antrenörü Ahmet Sarı’nın anısına bugün burada onu anmak adına toplanmış bulunuyoruz. Olimpiyat şampiyonu sporcumuz Servet Tazegül, Olimpiyat ikincimiz Nur Tatar, antrenörümüz Ali Şahin ve onun ailesi, sevenleri, İstanbul Taekvondo camiası yani hepimiz buradayız” dedi.

Reklam
Reklam

“BU ŞİDDETİ NEFRETLE KINIYORUZ”

Şiddeti nefretle kınadıklarını ifade eden Şahin, "Bir daha bu şekilde bir olay olmasını bütün halk adına ve camia olarak bizlerde istemiyoruz diye vurgulayan Metin Şahin, “Özellikle değerli antrenörümüzün failinin yakalanması buradan herkese duyurarak istiyoruz. Bugün burada bunun için toplandık” ifadelerini kullandı.

SERVET TAZEGÜL: “SUÇLULARIN BULUNMASINI İSTİYORUZ”

Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül’de, antrenörleri Ahmet Sarı’nın ölümünün üzerinden 2 ay gibi bir süre geçtiğini ve suçluların bulunmasını istediklerini dile getirerek, “Yetkililerin, suçluları bulup mahkemeye çıkarmasını ve gereken cezaların verilmesini istiyoruz. Ahmet Sarı hocamızı 2004’ten beri tanıyorum ve benim takıma girdiğimde Milli Takım’ın başında Ahmet hoca vardı. Her zaman yanımdaydı ve desteğini hiç eksik etmedi. Antrenörümüzü kaybetmek hem bizim, hemde ailesi için çok zor bir durumdu. Allah hepimize güç ve sabır versin. Tekrar başımız sağolsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

NUR TATAR: “BİZE BÜYÜK EMEKLERİ GEÇTİ”

Reklam
Reklam

Olimpiyat şampiyonu Nur Tatar ise, "Ahmet hoca ile Milli Takım'a girdiğimde tanıştım. Türk Milli Takımı’na ve paralimpik takımına büyük katkıları oldu. Ben onunla en son 2010 senesinde Avrupa Büyükler Şampiyonası'na gittim ve orada hep beraberdik. Bizim orada son gün maçlarımızda yüreği hep bizimle birlikteydi. Gerçekten o kadar çok hissediyorduk ki onun bizimle olduğunu, emekleri, saygıları ve sevgileri hep bizimle birlikteydi. Eli elimizde ve yüreği de yüreğimizdeydi” diye kaydetti.

Öldürülen Ahmet Sarı’nın yakınlarıda, suçluların bulunmasını ve emniyet güçlerinin katilleri yakalayarak yaralarına merhem olmalarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: