TAGİD'in sağlık taramaları devam ediyor

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) bünyesinde oluşturulan Sağlık Komitesi'nin sağlık taramaları devam ediyor.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) bünyesinde oluşturulan Sağlık Komitesi'nin sağlık taramaları devam ediyor.

TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı Muhammed Ali Eke, yaptığı açıklamada, TAGİD olarak bu güne kadar Somali'ye 3 kez, Sudan'a 2 kez, Haiti ve Pakistan'a da birer kez giderek sağlık taramaları ve gerekli cerrahi operasyonlar yaptıklarını belirtti.

Eke, Sağlık Komitesi'nden genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Hakan Sunal'ın Somali'ye gittiğini, göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Tamer Tatar ile 20 kişilik bir grubun da 11 Nisan'da Etiyopya'ya gideceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Op. Dr. Sunal da daha önce Güney Somali'ye gittiklerini, bu bölgede birtakım sağlık taramaları gerçekleştirerek gerek duyulan hastalara operasyonlar yaptıklarını ifade ederek, "Bu bölgede yardımlardan sağlık noktasında çok fazla yararlanamadığını gördük. Bu nedenle de Somali bölgesine gitmeye karar verdik. Burada da birtakım sağlık taraması yaparak gerekli müdahalelerde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz