Tahir Elçi: Yargı histerik grupların yanında yer aldı

"PKK terör örgütü değildir" diyen ve bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, yargının kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında "ultra milliyetçi bir siyasi partiden yana saf tuttuğunu" söyledi.

"PKK terör örgütü değildir" diyen ve bu nedenle hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, yargının kamuoyu önünde yapılan bir fikir tartışmasında "ultra milliyetçi bir siyasi partiden yana saf tuttuğunu" söyledi.

Makamında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elçi, 3 gündür bir kısım medya ve sosyal medya üzerinden kendisine yönelik bir linç kampanyası sürürüldüğünü belirtti.

Elçi, "Yargı bu linç kampanyasında histerik grupların yanında yer almıştır. Bu da yargının Türkiye'de geldiği nokta itibariyle hazin bir durumdur" dedi.

Reklam
Reklam

TIKLAYIN: TAHİR ELÇİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Toplumun önünde, toplumun en yaşamsal meselesi ile ilgili bir konuda resmi görüşten ve ultra milliyetçi bir partinin temsilcisinden farklı bir görüş ortaya koyduğunu kaydeden Elçi, "Eğer bir Baro Başkanı, bir savunma örgütünün başkanı bir ifadesi nedeniyle hemen ceza soruşturmasına ve tutuklamaya maruz kalıyorsa, bu ülkede demokrasi ve ifade özgürlüğünün geldiği boyut ibret verici şekilde gözler önüne serilmiştir" diye konuştu.

Cuma günü kendisiyle ilgili bir ceza soruşturmasının başlatıldığını basından öğrendiğini belirten Elçi, gün boyunca Diyarbakır Adliyesi içindeki Baro Başkanlığı odasında ifadesinin alınması için davet beklediğini söyledi.

Elçi, "Ancak ne yazık ki gün boyunca beklediğimiz daveti almadık. Bunun yerine akşam saatlerinde bir görüşme sırasında yine medya aracılığıyla aynı savcılık tarafından hakkımızda yakalama kararı çıkarıldığını öğrendik" dedi.

'PKK, silahlı siyasal bir harekettir'Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk televizyonunda yayımlanan "Tarafsız Bölge" programında, "Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir" demişti.

Reklam
Reklam

İstanbul'da, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Elçi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcıvekili İdris Kurt'!un resen başlattığı soruşturmada, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle Elçi için yakalama kararı çıkarmıştı.

Bölge baroları daha önce Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak Elçi'ye desteklerini açıklamışlardı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Elçi hakkında başlatılan soruşturmayı eleştirdi.

Baluken, "Diyarbakır, bölge halkı, Türkiye'de demokrasi mücadelesi yürüten halkaların çoğu Tahir Elçi gibi düşünüyor. BU ülkenin, hrkese ayar verme anlayışından vazgeçmesi gerekiyor" dedi.