Tahir Tekin Öztan 2. Mutfak Zirvesine Katılıyor

03-05 Mayıs 2013 tarihinde İzmir Enternasyonal Fuarında gerçekleştirilecek olan 2.Türk Mutfağı Zirvesinde Gastronomi Turizmi konulu...

03-05 Mayıs 2013 tarihinde İzmir Enternasyonal Fuarında gerçekleştirilecek olan 2.Türk Mutfağı Zirvesinde Gastronomi Turizmi konulu panele katılacak olan Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Tahir Tekin Öztan, Türk ve dünya mutfağının turizmdeki yeri ve önemini anlatarak gastronomi turizmi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu, Konak Belediyesi ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2. Mutfak Zirvesinde gastronomi turizmi birçok yöneyle masaya yatırılarak tartışılırken Türk mutfa kültürüyle ilgili çeşitli bilimsel çalışmalarda sunulacak. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Revzat Aypek’in moderatör olarak katılacağı panele İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mehmet İşler, Sahan Restoranlar Zinciri Sahibi, Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Kurucu Başkanı, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Tahir Tekin Öztan konuşmacı olarak katılacak.

Reklam
Reklam

Yurt içi ve yurt dışında birçok bilimsel toplantılarda Türk Mutfak Kültürünün geliştirilmesi ve tanıtımına yönelik çalışmalarıyla tanınan Tahir Tekin Öztan’ın 2. Mutfak Zirvesi’nde önümüzdeki dönemlerde gastronomi turizminin geliştirilmesi için yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi vereceği ve Türk Mutfak Kültürünün tanıtımının önemine dikkat çekeceği bildirildi. Tahir Tekin Öztan sahibi olduğu Sahan Restoranlar Zincirinde yılın değişik dönemlerinde Türk Mutfak kültürünün yerli ve yabancı şeflere tanıtımıyla ilgili önemli çalışmalar yürütmüş, son olarak dünyanın birçok ülkesinden davet edilen ünlü şeflere Sahan Şirehan’da bir haftaya yakın eğitim vererek yabancı şeflere Türk yemekleri yanında Gaziantep yemeklerinin yapımını da öğretmişti. Etkinliğe katılan yabancı şefler ülkelerine döndüğü zaman öğrendikleri bu yemekleri kurumlarının menülerine koyarak önemli bir ilki başardılar. Hizmete yeni giren Şirehan Hotel ve hemen yanında yer alan Sahan Şirehan Restoran sadece Gaziantep’in değil aynı zamanda Türkiye’nin de en büyük gastronomi turizm merkezi haline getirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: