Tahmazoğlu: Fransa, dönüp kendi kirli tarihine baksın

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Fransız Senatosu tarafından sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlere hapis ve...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Fransız Senatosu tarafından sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlere hapis ve para cezasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesine tepki gösterdi. Tahmazoğlu, “Fransa, önce dönüp kendi kirli tarihine baksın.” dedi.

Yaptığı açıklamayla Fransa’nın kararını kınayan Tahmazoğlu, “Bundan 90 yıl önce ecdatlarımız 6 bin 317 şehit verme pahasına Gaziantep’i Fransız’ın işgalinden kurtarmıştır. Doksan yıl önce Fransızlar, Gaziantep’e gelerek Afrika, Cezayir ve dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi emperyalist güç ve emellerini burada da gerçekleştirmek için çocuk, yaşlı ve kadın demeden insanları katlettiler. Dokurcum değirmeninde 14 yavrumuzu şehit ettiler. Şehitkamilleri ve Şahinbeyleri şehit ettiler. Bugün aynı Fransa, çıkmış Türkiye’yi, tarihimizi yargılamaya kalkıyor. Bizim ecdadımız, dünyanın dört bir yanına adalet ve medeniyet götürmüştür.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ecdadın yaptıklarıyla gurur duyduklarını dile getiren Tahmazoğlu, “Bunu bir seçim yatırımı olarak kullanan Sarkozy, boyuna posuna bakmadan kendi kirli tarihlerini gözardı ederek, Türk tarihini tek taraflı bilgi iddialarına dayanarak karalamaya teşebbüs ediyor. Bu anlamsız davranışının hesabını verecektir. Bu yasa teklifini şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz