Tahmazoğlu: Göçüğün yaşandığı mahalle afet bölgesi ilan edilmeli

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz hafta sonu 3 evin toprak altında kaldığı Delbes Mahallesi'nin...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçtiğimiz hafta sonu 3 evin toprak altında kaldığı Delbes Mahallesi'nin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Tahmazoğlu, Gaziantep’te yayın yapan televizyon kanallarının oluşturduğu ‘Ortak Yayın Platformu’nun konuğu oldu. İlçe genelinde çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, her bölgeye eşit hizmet anlayışı ile çalıştıklarını söyledi.

İlçe genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Tahmazoğlu, “Göreve geldikten sonra Nuripazarbaşı, Yazıcık, Güzelvadi ve Perilikaya Serinevler bölgeleri olmak üzere, dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasına başladık. 600 binanın yıkılacağı Nuripazarbaşı bölgesinde şu ana kadar 280 binanın kamulaştırmasını yaparak, 186 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Yine 156 binanın yıkılacağı Yazıcık Mahallesi'nde 61 adet binanın kamulaştırmasını yaparak, 6 adedini yıktık. Güzelvadi Mahallesi'nde ise konut alanı açmak için 24 adet binayı yıkarak, 10 bin metrekare konut alanı açtık.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hafta sonu Delbes Mahallesi'nde mağara çökmesi sonucu meydana gelen göçüğe de değinen Tahmazoğlu, “Mağara çökmesinin ardından hemen olay yerine gittik. Vatandaşlarımızla görüştük. Haftasonu olması nedeniyle mağara içinde çalışan vatandaşlarımızın olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Üç evin yerle bir olduğu olayda sadece 14 yaşındaki Sema Çakıoğlu isimli kızımız yaralandı. Kızımızı da hastanede iki kez ziyaret ettik. Bölgede tehlike arzeden evleri boşalttık. Daha sonra milletvekillerimiz Mehmet Erdoğan ve Derya Bakbak ile bölgeye giderek neler yapılabilir noktasında incelemeler yaptık.

Delbes Mahallesi'nin birçok noktasında mağaralar bulunmakta. Bu mağaraların üzerine zamanında evler yapılmış olup, bunların tamamı tehlike arz etmektedir. Bu nedenle burasının afet bölgesi ilan edilerek, bölgede yapılacak kamulaştırmalar ardından yıkımlar yaparak, mağaraların turizme kazandırılması ve üzerinde de park alanlarının oluşturulması gerekir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz