Tahmazoğlu, İcraatlarını Anlattı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın daveti üzerine katıldığı...

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın daveti üzerine katıldığı toplantıda, ilçe genelinde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda düzenlenen toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu ve üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, göreve başladıkları ilk günden itibaren bu şehirde yaşayan herkesin şehrin yönetimine katkı sağlaması gerektiğini söylediklerini ifade etti. Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, tüm vatandaşların her aşamada fikrini söylemesi ve istişare yapılması gerektiğini belirterek, “Bu noktada her kesimden guruplarla toplantı yaparak görüş alışverişinde bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Şahinbey’in 2012 yılı nüfus sayımına göre 782 bin 899 kişilik merkez nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 3’üncü büyük ilçesi konumunda olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, “Son dört yılda 96 bin 795 kişilik nüfus artışı olmuştur. İlçemizde gerçekleşen nüfus artışına karşın çarpık yapılaşmanın olmaması adına 550 bin kişilik modern yaşam alanları açtık" diye konuştu.

Son dört yılda müteahhitlere 35 bin konut yapım ruhsatı verdiklerini anlatan Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Ayrıca, belediyemizce Çamlıca’da 379 konut, Yeşilvadi’de 702 konut ve Mavikent'te 2340 konut inşaatı hızla yükseliyor. Daha önemlisi 4 bölgede Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda 2108 evin kamulaştırmasını yaptık, 1876 evin yıkımını gerçekleştirdik. 198 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Şahinbey sanayi sitemizde işyerlerinin yüzde 50’lık bölümünün temel kazı işlemi tamamlandı. Sokak sağlıklaştırma çalışmamızda yer döşeme çalışmalarına başladık."

Güneykent'te, 180 bin metrekare alanda park çalışmasının devam ettiğini belirten Tahmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezi ile Güneykent Pazar, spor ve sosyal kompleksimiz tamamlanma noktasına geldi. Toplam 344 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Parklarımıza ve okul bahçelerine 69 adet halı saha ve basketbol sahası yaptık. 7 milyon metrekare alanda yapılacak Yeşilvadi projemiz kapsamında 1 milyon 700 bin metrekare alana Türkiye’nin en büyük parkını yapıyoruz. 11 olan sosyal tesis sayımızı 50’ye çıkardık. 12 sosyal tesisimizin inşaatı devam ediyor. 62 bin 861 kursiyerimiz tesislerimizde eğitim aldı. Şu an 30 branşta 27 bin 900 kursiyer eğitim alıyor. 14.450 öğrencimiz ücretsiz SBS, LYS ve YGS eğitimi alıyor. Bostancı ve Gümrük Hanı restore ederek halkımızın hizmetine sunduk. Eğitime destek olduk. Adil Teymur İmam hatip Ortaokulu eğitim öğretime başladı. İkinci okulumuzun temelini attık. Şefkat mağazamız aracılığı ile 41.979 aileye yardım yapıldı. Sosyal marketimizde 2780 aile, şefkat kartla alışverişlerini yapmaktadır.”

Reklam
Reklam

Sunum sonunda konuşan Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nabioğlu da şunları söyledi: “Belediyeler ve sivil toplum örgütleri seçmenlerin oylarıyla göreve gelir, görev süreleri içerisinde kendi konseptleri içerisinde hizmet üretirler. İşte bu noktada Şahinbey Belediye Başkanımız aynı zamanda Mali Müşavir olan Mehmet Tahmazoğlu, şehrimize güzel hizmetler yapmıştır. Bugün üyelerimizi yaptığı hizmetler noktasında bilgilendirdi. Kendisine ve ekibine şehrimizin çehresini değiştiren projeleri sunduğu için teşekkür ediyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz