Tahmazoğlu, Kan Bağışı Rekorunu Yenileme Peşinde

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçen yıl elde edilen ‘Bir Günde En Fazla Kan...

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, geçen yıl elde edilen ‘Bir Günde En Fazla Kan Bağışı Yapan İl’ rekorunu, bu yıl geliştirerek ellerinde tutmak istiyor.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Tahmazoğlu, vatandaşlardan kan bağışı yapmalarını istedi. Kendisinin uzun süredir aktif kan bağışçısı olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediye Başkanı olduktan sonra bunu kurumsal hale getirmek istedik ve Şahinbey Belediyesi olarak her yıl düzenli olarak kan bağışı kampanyasına başladık. 3 yıl bu şekilde devam ettikten sonra geçtiğimiz yıl bunu daha geniş çaplı, sadece Şahinbey Belediyesi olarak değil, Gaziantep çapında bir organizasyona dönüştürmek istedik ve Sayın Valimiz Erdal Ata ile birlikte yeni bir proje hazırladık. ‘Bir Günde En Fazla Kan Bağışı Yapılan İl’ unvanını kazanmak üzere yola çıktık. Daha önce bu rekor 7 yüz 5 ünite ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ne ait bir rekordu. Biz rekoru 2012 ünite kan bağışı ile Gaziantep’e taşıdık. Şimdi bu yılki hedefimiz 5 bin ünite kan bağışı yapmak. 29 Nisan günü Şahinbey Parkı önünde en az 5 bin kişinin kan vereceği bir organizasyona hazırlanıyoruz. Proje ortaklarımız Gaziantep Valiliği ve Türk Kızılay’ı olacak. Onlarla iş birliği içinde bu kan bağışı rekorunu gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kan bağışı yapılmasının hem sağlık açısından hem de sevap açısından önemli bir iş olduğuna dikkat çeken Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir tarafı sevap, diğer taraftan da kan veren kişinin daha sağlıklı olması anlamında, vücudundaki kanın, hücrelerin yenilenmesi, insanın sağlığı yönünden de çok ciddi bir katkı sağlıyor. Kan bağışının yaygınlaşmasını istiyoruz. Herkesin gönüllü kan bağışçısı olmasını istiyoruz. Kanın bize ne zaman, nerede lazım olacağını bilmiyoruz. Felaketlerde, savaşlarda, trafik kazalarında, günlük bir çok hastalık için kan ihtiyacı olduğu bilenen bir durumdur. Şu anda ülkemizde kan bağışı ihtiyacı karşılanamıyor. Bu yüzden kan bağışının yaygınlaşmasını istiyoruz. Bu proje aynı zamanda sosyal bir projedir. Ben şimdiden tüm hemşerilerimi 29 Nisan günü Şahinbey Parkı önünde kan bağışı etkinliğimize davet ediyorum. Gelen kişiler hem kendileri için hem de Gaziantep için çok hayırlı bir iş yapmış olacak. Ben, 5 bin kan bağışı rekorunu aşacağımıza inanıyorum. Kan bağışını destekleyen tüm hemşerilerime şimdiden çok teşekkür ediyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: