Tahmazoğlu: Kentsel Dönüşümle Bin 631 Ev Yıkıldı, Bin 955 Ev Kamulaştırıldı

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 4 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi....

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 4 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi. Tahmazoğlu, bu kapsamda bin 955 evin kamulaştırmasının yapıldığını ve bin 631 evin yıkıldığını belirtti.

Mehmet Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak ve modern yaşam alanları oluşturmak istediklerini ifade etti. Tahmazoğlu, ilçe nüfusunun 800 binlere yaklaştığını ve yoğun bir göç aldıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Göç nedeniyle ilçenin yüzde sekseninin çarpık yapılaşmasından dolayı kentsel dönüşüme ağırlık verdiklerini kaydeden Tahmazoğlu, “Nuripazarbaşı, Yazıcık-Türktepe, Güzelvadi ve Perilikaya-Serinevler olmak üzere 4 bölgede kentsel dönüşüm yapıyoruz. Burada yıkılacak yaklaşık 2 bin 800 tane konutumuz var, bu konutlardan bin 955 tanesiyle anlaştık ve bin 631 tane konutunda şuana kadar yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Genel olarak vatandaşlarla anlaşma sağlanarak yıkımları gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tahmazoğlu, yıkımların hemen ardından yeni konutların inşaatına başlanıldığını anlattı.

Tahmazoğlu, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Vatandaşlarla yüzde 98 oranında bir anlaşma sağlandı. Anlaşamadığımız yüzde 2’lik kesimle de mahkeme yolu ile çözüme kavuşturacağız. Hızlı bir yıkım var bunun yanı sıra yıktığımız konutların yerine yeni konutların da inşaatına başladık. Evini yıktığımız vatandaşlarımıza hemen konut alternatifi sunmak için bu konutları yıkmadan Etiler’de 296 konutu ve Serinevler’de 300 konutu yaptık. Yine rezerv konut olarak Nuripazarbaşı’nda yıktığımız alanda bin 71 tane inşa ediyoruz. Bunlar bu yıl sonuna kadar tamamlanacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: