Tahran Üniversitesi'nde gerginlik

TAHRAN (İHA) - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Tahran Üniversitesi'nde konuşma yapmasını protesto etmek isteyen bir grup öğrenci ile üniversite güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Tahran Üniversitesi'nde yeni öğretim yılının başlaması münasebetiyle konuşma yapmasını protesto etmek isteyen bir grup öğrenci ile üniversite güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Ahmedinecad'ın konuşması sırasında sloganlar atarak üniversite kapısına gelen bir grup öğrencinin zorla içeri girmek istediği, ancak bunun kapıdaki görevlilerce engellendiği belirtildi. Öğrenciler ile üniversite güvenlik görevlileri arasındaki gerginliğini bir süre devam ettiği açıklandı. Bu arada birkaç resmi yayın organı dışında hiçbir basın kuruluşu üniversite bahçesine alınmadı.
Ahmedinecad, geçen Salı günü Tahran Üniversitesi'nde konuşma yapmak istemiş; ancak konuşma belirsiz bir nedenle ertelenmişti. İran'ın öğrenci gruplarından Birliği Güçlendirme Bürosu, söz konusu erteleme kararının ardından Ahmedinecad'a yazdığı açık mektubunda, ifade özgürlüğünün kısıtlanması ve bazı öğrencilere verilen cezalar konusunda Cumhurbaşkanı'nı eleştirmişti. Ahmedinecad'ın konuşma yapacağı salonda kendilerini temsilen bir öğrenciye de konuşma yapma hakkı verilmesini isteyen söz konusu grup dünkü mektubunda ise insan hakları, ifade ve düşünce özgürlüğü, ülkenin ekonomik durumu ve dış politika hakkında Ahmedinecad'a 20 soru yöneltmişti. Bir grup öğrenci, Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz Aralık ayında Emir Kebir Üniversitesi'nde konuşma yapmasını protesto etmiş ve Ahmedinecad'ın fotoğraflarını yakmıştı.

Reklam
Reklam