Tahsin Dolavcı, Meslekte 40 Yılı Geride Bıraktı

Kütahya Ufuk Gazetesi sahibi Tahsin Dolavcı, gazetecilikte 40 yılı geride bıraktı. 1971 yılında zamanın en...

Kütahya Ufuk Gazetesi sahibi Tahsin Dolavcı, gazetecilikte 40 yılı geride bıraktı. 1971 yılında zamanın en büyük trajına sahip olan Yeni İstanbul Gazetesi Kütahya muhabirliği ile gazeteciliğe başlayan, sırası ile 11 yıl İzmir Yeni Asır Gazetesi, kısa süre de olsa Demokrat İzmir, çıkıp sonra kapanan Söz Gazetesi, 7 yıl müddetle Milliyet Gazetesi ve son olarak da 11 yıl DHA muhabirliği görevi yapan yılların gazetecisi Dolavcı, 24 yıldan beri de kendisinin Ufuk Gazetesi'ni ara vermeden okurlarına ulaştırıyor.

Reklam
Reklam

"Bir işi sevmek o işi yapmak için en büyük nedendir" diyen Tahsin Dolavcı, "Zaten insanlarımız sevdiği işi yapmalıdır, devamlılıkta, başarıda arkadan gelir" dedi.

Dolavcı, gazeteciliğin çok büyük sorumluluk taşıdığını, halkın gözü kulağı olması sebebiyle de ağır bir yükün altında olduğunu, geçen 41 yıllık süre içerisinde çizdiği yoldan sapmadan, olay yerine bizzat giderek haber yaptığını, böylece mesleği sürdürdüğünü söyledi.

Aradan geçen bu 41 yıllık zaman dilimi içerisinde pek çok olaya şahit olduğunu, kurum ve kişilerle iyi diyalog kurmanın bu meslekte büyük önem taşıdığını da belirterek, "Gazetecilik gerçekten ciddi bir iş ve meslektir. Yerine göre takdir edip, yerine göre de yıkıcı olmadan eleştiri yapması kamuoyunun da benimsediği bir realitedir" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: