Takdir belgesi alan siyam ikizleri öğrenimlerine devam etmek istiyor

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin Kırmakaya Köyü'nde yaşayan siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu, karnelerini takdir belgesi...

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinin Kırmakaya Köyü'nde yaşayan siyam ikizleri Ayşe ve Sema Tanrıkulu, karnelerini takdir belgesi ile aldı. Köylerinde okul olmayan siyam ikizleri, ortaöğretimi ve liseyi de okumak istiyor.
Türkoğlu’nun Kırmakaya Köyü’nde taşımalı olarak eğitim gören siyam ikizleri, devletin kendilerine gösterdiği bu özel imkanlardan mahrum kalmak istemediklerini söylediler. Annesinin kendisini bir daha okula göndermemesinden korktuğunu ifade eden Ayşe, “Ben en azından liseye kadar okumak istiyorum. Ama annem beni okula göndermez diye korkuyorum.” dedi.
Köylerine bir okul yapılmasını isteyen siyam ikizi Sema ise geçmişte Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya bu konuda bir mektup yazdıklarını söyledi. Taşımalı eğitimin zor olduğunu ifade eden Sema, “Biz köyümüze yeni okul açılmasını istiyoruz. Başka köyün okuluna gitmek istemiyoruz. Şimdi 5. sınıfı bitirdik, ortaokul ve liseyi de okumak istiyoruz. Biz arkadaşlarımızla birlikte okumak istiyoruz.’’ diye konuştu. Öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını çok sevdiğini belirten siyam ikizi Ayşe ise karnelerini almadan önce öğretmenleri ile de sohbet yapmayı ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Siyam ikizlerin öğretmeni Lütfiye Keklik ise ders yaparken bir takım zorluklarla karşılaştığını belirterek, “Bazen oturarak, bazen yere uzanarak ders yapıyoruz. Çok azimli ve istekli öğrenciler. Hayallerinde öğretmen olmak var. Okumayı başarılı bir şekilde öğrendiler. Çok sıkıldıklarında diğer sınıflardan öğrenci çağırıyoruz. Bazen onlarla birlikte oynuyorlar.’’ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz