'Takdir'i alıp tatile gittiler

Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ‘Takdirim...

Muş Öğretmenler Derneği tarafından yürütülen ve Devlet Planlama Teşkilatı tarafından SODES kapsamında finanse edilen ‘Takdirim Beni Tatile Götürüyor’ adlı proje kapsamında 50 öğrenci ve 5 eğitimci, bir haftalık Bursa-Çanakkale-İstanbul’ gezisi ile ödüllendirildi.
Valilik önünde Proje Koordinasyon Merkezi uzmanları tarafından uğurlanan öğrenciler, Elazığ, Kayseri, Ankara, Bursa, Çanakkale ve İstanbul’u gezecek olan öğrenciler, özellikle Bursa, Çanakkale ve İstanbul’un tarihi, kültürel mekanlarını gezecek. Bursa’da Yeşil Türbe, Ulu Cami, Tophane, Söğütte Osmanlı Devleti’nin kuruluş yerini, Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nı gezeceklerini söyleyen öğrenciler çok heyecanlı olduklarını söyledi.
Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, gezinin amacına uygun geçmesi için her türlü etkinliğin gerçekleştirileceğini söyledi. Asi, “Atalarımızın tarihe altın harflerle yazdıkları kardeşlik destanı en ince ayrıntısına kadar işin uzmanı kişiler tarafından anlatılacak. Öğrencilerimiz İstanbul’da Ayasofya, Sultan Ahmet, Beyazıt, Tophane, Eyüp, Süleymaniye, Sur içi, Yere Batan Sarıcı ve Boğazın o eşsiz güzelliğini görme imkanına sahip olacaklar.” dedi.
Hazırlamış oldukları projenin çok farklı amaçlara hizmet edeceğini belirten Asi şunları söyledi: “Türkiye tarihinde Söğüt ve Çanakkale ne kadar önemli ise Malazgirt de Anadolu kapılarının Türklere açılması sebebi ile o denli büyük önem arz etmektedir. Ancak Söğüt ve Çanakkale’nin zihinlerde ulaştığı yüksek mertebelere Malazgirt henüz ulaşamamıştır. Bu durumun düzelmesi için Malazgirt’in önemi yapılacak çeşitli sosyal faaliyetler ile vurgulanmalıdır. Projemiz bu amaca Muşlu öğrencilerden başlamak suretiyle hizmet edecektir.”

Reklam
Reklam

MALAZGİRT-SÖĞÜT-ÇANAKKALE ÜÇGENİ
Takdir belgesi almış maddi imkanları yetersiz, şehre entegre olamayan, göç sonrası şehre gelmiş, köy yaşantısı ve şehir yaşantısı arasında mücadele veren öğrencileri tespit ettiklerini hatırlatan Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, “Kriterlerimize uyanlar proje kapsamında ülkemizin Türkiye tarihi açısından önemli yerlerine götürülerek sosyal çevre ve sosyal toplumla barışık bir şekilde entegre edilmeleri sağlanacaktır. Sene boyunca derslerinde başarı göstermiş ve takdir belgesi almaya hak kazanmış; maddi düzeyleri düşük öğrencilerimizi; Türkiye tarihinin dönüm noktaları olan Söğüt, Bursa, Çanakkale ve 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul’a götürülecektir. Böylelikle bu öğrenciler zihinlerinde Malazgirt – Söğüt – Çanakkale üçgeninin önemini kalıcı şekilde kurabileceklerdir.” diye konuştu.
Yapacakları bir haftalık tatilin öğrenciler için ödülden öte bir rüyanın, bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geldiğini vurgulayan Asi şunları söyledi: “Onlara sunulan bir haftalık bir tatil imkânı bölgemizde ve ilimizde terör, cehalet ve fakirlik nedeniyle kara bulutların dağılmasına katkı sağlayacak, öğrenci ve ailelerin olumsuz bakış açısının düzelmesine zemin hazırlayacaktır. Gezi için bin öğrenci içerisinde 200 erkek öğrenci, 50 kız öğrenci olmak üzere toplam 250 öğrenci uygun görüldü. Gönlümüz Takdir Belgesi alan tüm öğrencilerimizin bu geziye katılmasını arzu ediyordu ancak şartlar ve imkanlar dahilinde projenin amacına uygun hareket etmek zorunda olduğumuz için gezimizi 300 öğrenci ile gerçekleştireceğiz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz