'Takıma yüzde 70 uyum sağladım''

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, takıma yüzde 70 uyum sağladığını söyledi.

İçinde hiç tükenmek bilmeyen bir top oynama isteği olduğunu dile getiren Delgado, "Negatif olan kısmım ise defansif açıdan eksik yönlerimin bulunması. Hem mental hem de fiziksel anlamda bu yönde eksiklerimin olduğunun farkındayım. Bu konu her zaman aklımda ve her geçen gün bu eksiğimi kapatmak için çaba harcıyorum" diye konuştu.

Beşiktaş'a henüz yüzde 100 adapte olamadığını belirten Delgado, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Henüz yüzde 100 adapte olamadığımı ben de biliyorum. Oldum dersem yalan olur. Ama sadece benim adapte olmam da yetmiyor, arkadaşlarımın da benimle uyum içinde olması gerekiyor. Çünkü bu iş tek taraflı bir şey değil. Mutlaka bir oran vermemi istiyorsanız yüzde 70 uyum sağladığımı söyleyebilirim."

Beşiktaş'ta Sergen ve Tümer'in yerine oynadığı için üzerinde bir baskı hissetmediğini ifade eden Arjantinli futbolcu, şunları kaydetti:

"Tam tersine böyle kaliteli iki oyuncunun yerine bu takımda olduğum için mutluluk duyuyorum. Onların yerine seçilebildiysem demek ki bir şeyleri yapabiliyorum veya yapacağım görüntüsü var. Çünkü bu ülke ve bu takım için çok şey yapmış insanlardan bahsediyoruz. Ancak kesinlikle, 'Onların yerinde oynayacağım, eyvah ne yapacağım şimdi?' şeklinde bir baskı hissetmiyorum."