'Takımın kapısı herkese açık'

İzmir - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımın kapısını hiç bir oyuncuya kapatmadıklarını söyledi. Terim, Çek Cumhuriyeti ile 1 Mart Çarşamba günü yapacakları maç öncesinde yaptığı açıklamada, (A) Milli, A2 ve Ümit Milli takımlarının ilk kez bir arada kamp yaptığını, iskeleti oluşturacak 69 oyuncunun
bir arada bulunmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Terim, "Milli takımın kapısını hiçbir oyuncuya kapatamayız. Gerektiği zaman sıkışık bir durumda, formda olan oyuncuyu kadromuza katar, oynatırız. Bu resmi
maç olur. Şimdi yeni oyuncuları görmek zorundayız, o yüzden böyle bir değişime karar verdik. Hepsinden çok ümitliyiz. Kısa zaman içinde bazıları üst düzeye gelecektir. Aralarında başka şekilde devam edenler olursa, yenilerini buluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Eylül ayına kadar hazırlık maçlarının süreceğini, gruptaki her takımın gücüne göre maçlar yapacaklarını kaydeden Terim, Mayıs ayında Amerika ya da Almanya'da bir turnuvaya katılmalarının söz konusu olduğunu belirtti.

Terim, Türkiye'de sol ayaklı futbolcu sıkıntısı bulunmadığını, Uğur Boral, İbrahim Akın, Ferhat, Eren, Mustafa Keçeli, Orhan gibi oyunculara sahip olduklarını belirtti.
Hamit, Nihat, Selçuk, Serhat, İbrahim Toraman ve Fatih Tekke'nin sakatlıkları nedeniyle kadroya çağrılmadığını vurgulayan Fatih Terim, bu konunun yanlış anlaşılmaması gerektiğini söyledi.

Ekip olarak, "dün gelmiş, bugün başlıyor gibi" mental açıdan hazır olduklarını, grup maçlarının 12'sini de deplasmanda oynayacak gibi hazırlık yaptıklarını belirten Terim, "Maçlar seyircili oynanacak olursa Almanya bizim için alternatifsiz. Seyircisiz olması durumunda Floransa gündeme gelebilir. Son kararı Futbol Federasyonu
Yönetim Kurulu verir" diye konuştu.

Fenerbahçeli Servet Çetin'in takımında oynamamasına karşın Milli takıma davet edilmesinin hiçbir mesaj içermediğini söyleyen Terim, "Kadromuzda 7-8 tane stoper var. Servet, Tolga ve Gökhan'ı bir adım önde gördüğümüz için çağırdık" dedi.

Reklam
Reklam

Fatih Terim, Belçika Milli takımına davet edilen Fenerbahçeli Önder Turacı'nın Türk Milli takımında oynayabilmesi için hem kendilerinin, hem futbolcunun ailesinin uğraş verdiğini belirtti.

Bu arada, Alsancak Stadı'nın zeminin bozuk olması nedeniyle Ümit Milli takımın Çek Cumhuriyeti ile yapacağı maçın Manisa 19 Mayıs Stadı'na alınacağı kaydedildi.