Takımlar 3+1 yabancıdan memnun

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, ligde yer alan takımların çoğunun yabancı kontenjanı konusunda mevcut uygulamadan yana olduklarını söyledi.

Demirel, yabancı kontenjanı konusunda yönetim kurulu olarak henüz bir karar vermediklerini belirterek, "Kulüplerle yaptığımız toplantıda yaklaşık 9 kulüp, 3 artı 1 kuralının devamıyla ilgili görüş bildirdi. Fenerbahçe Ülker, (ne karar verilirse biz de uyarız) dedi. 4 artı 1 olsun diyen kulüplerimiz de var. Kulüplerin beklentisi ve görüşleri doğrultusunda bir karar verilecektir.

Reklam
Reklam

Bir taraftan Avrupa Kupası'nda mücadele eden takımların kuvvetli olmak istemesi, diğer taraftan da Türk oyuncu almakta bütçeleri nedeniyle zorlanan kulüplerin arzusu var. İki tarafın da istekleri doğrultusunda nasıl bir denge oluşturabilir diye düşünüyoruz" dedi.

ERGİN ATAMAN'IN TOPLANTIYA ALINMAMASI
Beko Basketbol Ligi'ndeki takımların temsilcileriyle yapılan toplantıya, Beşiktaş Kulübü Antrenörü Ergin Ataman'ın alınmaması sonrasındaki gelişmeleri de değerlendiren Demirel, "Beşiktaş Kulübü'nden bu konuyla ilgili kimin konuştuğunu bilmiyorum. Ne yetkisi vardır onu da bilmiyorum. Üzerinde durulacak bir olay değil. 16 kulüpten 15'inin doğru anladığı ve doğru adamlarıyla katıldığı bir toplantıda, teknik adamlarının olmadığı bir toplantıda, bir teknik adamın bulunması zaten normal değildi" diye konuştu.

TANJEVİC'İN FENERBAHÇE'YE TRANSFERİ
Demirel, (A) Milli Basketbol Takımı Antrenörü Bogdan Tanjevic'in Fenerbahçe'nin de başına geçmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Tanjevic ile 2004 yılında sözleşme yaptığımızda, kontratında "1. yılı bittikten sonra bir kulüp takımı çalıştırabilir" maddesi var. Avrupa'da milli takımlar düzeyinde kış aylarında basketbol maçları oynanmıyor. Dolayısıyla antrenörlerin bütün kışı boş geçiyor. Böyle bir durum olduğu için de biz federasyon olarak Tanjevic ile kontrat yaparken, 2005 Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndan sonra kulüplerle bir kontrat yapabileceğini ve çalışabileceğini sözleşme hükmüne bağlamıştık. Tanjevic'e Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası sonrasında teklifler geldi. Bu sene de yurt dışından teklifler aldı ama bir Türk takımının Tanjevic'e antrenörlük teklif etmesi ve onun burada çalışması bence Türk basketbolu, genç basketbolcular ve gelişecek Türk antrenörleri için, kısacası 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası adına Türkiye için de fevkalade olumlu bir gelişme. Bu konuda hiçbir hata olacağını zannetmiyorum. Tüm basketbol camiasının bu durumdan yararlanacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam