Takımlar süper soft lastiklerden endişeli

Formula 1 takımları ve pilotları pistin normalden fazla kaucuk kaplı yüzeyinin, Bridgestone'un süper soft lastiklernin neden olduğu problemlerin üstesinden gelmeye yardımcı olacağını umuyor. İnterlagos'un yeni ve daha siyah asfalt yüzeyindeki beklenenden daha yüksek ısı, tüm takımların lastiklerinde aşırı bir bozulmaya neden oldu.

Yarışta her iki lastiği de kullanmak zorunda olan takımlar için bu durum, pistin kaucuk kaplanan bölümü meselenin çözülmesine yardımcı olmazsa, takımlar için son bölümde sıkıntıya yol açabilecek.

Reklam
Reklam

Lewis Hamilton konuya ilişkin açıklamasında, "Süper soft lastikler hepimiz için yanıltıcı. Fakat herkes aynı durumda. Yakıt yakma turlarımdan sonra lastikler oldukça fazla aşınmıştı, yani beş tur sonra. Yarışta neler yaşanacağını görmek ilginç olacak" dedi.

Red Bull Racing sürücüsü Mark Webber de, "Bu lastiklerle neler olacağın, insanların bunu yarışta nasıl kullanacaklarını görmek ilginç olacak" diye konuştu.

Bu yıl takımlar Montreal'de de benzer bir durumla karşılaşmışlardı. Ancak Pazar gününün son bölümünde yüzeyin kaucukla kaplanması meselenin önemli oranda çözülmesine yol açmıştı. Bu yüzden bugün tüm takımlar benzer hikayenin Brezilya'da da yaşanmasını umuyor.

Bridgestone'dan Hirohide Hamaşima, pistin bugün çok kısa sürede uygun hale gelmesi gerektiğini belirterek, lastik performansının önemli olacağını söyledi.

Williams Teknik Direktörü Sam Michael ise, pist yüzeyinde normalden fazla kaucuk bulunmasının sorunun aşılmasına yardım etmeyeceği görüşünde.

Michael, "Böyle olacağını düşünmüyorum. Ancak sonuçta herkes aynı şartlarda mücadele edecek. Montreal'i hatırlayın. Benzer bir durum vardı" dedi.

Reklam
Reklam

TurkiyeF1.Com