Takipçi Almanın Yararları Ve Zararları

Merhaba, internette gezerken bile rastladığımız sosyal medya takipçi, beğeni satış reklamlarına rastlamaktayız. Peki ya bunların zararları ve yararları neler?

Takipçi Almanın Yararları Ve Zararları

Twitter, facebook, instagram, youtube gibi birçok sosyal ağın intertte satışları gündemde. Takipçi satışı, beğeni satışı vs. Bugün en çok satılan takipçi satışlarının zararlarına ve yararlarına değineceğiz. Bu takipçiler her ne kadar bizi popülerde gösterse, twitterda satın alırsak etkileşim yapmadığından, instagramda ve facebookta ise beğeni yapmadığından dolayı bi o kadarda kötü. Türk takipçiler bot takipçilere göre daha iyi fakat takipçi satın alanların %70'ı türk takipçi yerine, bot takipçiyi tercih ediyor. Çünkü türk takipçiler aktif olduğu için unfollow atabiliyor, yani takip etmeyi bırakabiliyor.

Reklam
Reklam

Birçok insanın kullandığı taktik önce bot takipçi alıp daha sonra ise üstünü türklerle kapatmaktır. Anlaşılmasın diye, fakat takipçi satın almanın en büyük zararı bu ''kadar çok takipçisi var ama etkileşimi yorumları, mentionları neden bu kadar az?'' sorusunu dillerden düşürmez. Ayrıca hesabın veriminide istatisliklerinide düşürür. Takipçi satın almanın yararlarına sizi, çok takipçili göstermek, popülermiş gibi öne sürmek gibi örnekler verebiliriz. Ama yararından çok zararı olan bu şeyi tüm sosyal medya devleri ve ünlülerin kullandığını söylememek yalan olur. Muhakkak birçok ünlünün veya markaların yüzbinlerce takipçisinin olmasına rağmen hiçbir etkileşimi olmadığını görmüşsünüzdür. Bunların hepsi sahte takipçiden kaynaklanmaktadır.

Eğer bir anda sizi büyük sayıda kişi takip ederse (bot takipçiler) hesabınız askıya alınabilir ve kalıcı olarak silinebilir. Birçok sosyal medyanın kullanım koşullarına sahte takipçiler aykırıdır. Birçok sosyal ağda kişisel veya marka hesabı olarak güvenilirlik oluşturmak çok zaman alır.
Sahte takipçi aldığınız anda insanların size olan güvenilirliği azalır. O yüzden kendiniz eski yöntemlerle takipçilerinizi kasın..

Reklam
Reklam